Perelló reivindica el paper de la dona a la justícia i reclama als polítics que no interfereixin

La nova presidenta dels jutges ha fet una defensa de la independència judicial davant de les ingerències externes en l'obertura de l'Any Judicial

RedaccióActualitzat

"Cap poder de l'Estat pot donar indicacions ni instruccions als jutges." Un missatge clar de l'acabada d'elegir presidenta del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Isabel Perelló, en l'obertura de l'Any Judicial.

Perelló ha volgut blindar els magistrats en l'aplicació de l'amnistia i ha reclamat als partits polítics que "respectin el treball dels jutges" sobre com aplicar la llei. 

L'any judicial que finalment arrenca amb els òrgans renovats després de més de 5 anys de bloqueig. Només 24 hores després de prendre possessió del càrrec, Perelló ha fet servir el discurs de l'acte, presidit pel rei Felip VI, com una defensa acèrrima de la "independència judicial enfront de possibles ingerències externes".

Perelló, considerada del sector progressista, ha demanat als partits polítics i als poders de l'estat que deixin treballar els jutges i que evitin "atacs injustificats".

La nova presidenta del Poder Judicial ha afirmat que "les resolucions judicials són susceptibles de crítica" i que "la discrepància és possible, habitual, fins i tot podria dir-se que és inherent al debat jurídic", alhora que ha reivindicat que les "crítiques i discrepàncies no tenen res a veure amb la desqualificació o l'insult".

La nova presidenta del Suprem, Isabel Perelló, amb el rei Felip VI
La nova presidenta del Suprem, Isabel Perelló, amb el rei Felip VI(Europa Press)

El paper de la dona

La presidenta ha reconegut la tasca "ingent" que afrontarà, "amb rigor i transparència", amb el prop d'un centenar de nomenaments pendents a la cúpula judicial, 27 dels quals al Tribunal Suprem, que es troba en una situació "molt delicada", ha dit.

Perelló ha qualificat d'"històric" el fet que sigui el primer cop que una dona ostenta la presidència de l'alt tribunal en més de 200 anys d'història.

La presidenta ha recordat que, quan va néixer, les dones no podien accedir a la carrera judicial, però ha advertit que, si bé ara són majoria, encara "segueixen sent minoria en els alts càrrecs judicials".

Recurs del PP contra l'amnistia

Aprofitant l'obertura de l'any judicial, el Partit Popular ha presentat aquest dijous al TC l'anunciat  recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'amnistia i s'espera que altres comunitats autònomes governades pel partit de Feijóo també ho facin abans no acabi el termini, l'11 de setembre. 

L'amnistia, que des del juny s'ha començat a aplicar a mig gas, serà en les dues causes del Suprem en què se li nega a Puigdemont i a altres líders independentistes, perquè els magistrats consideren que hi va haver malversació en el procés.

ARXIVAT A:
JudicialGovern espanyol
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut