Proactiva Open Arms

Permeten l'entrada de l'Open Arms en aigües espanyoles amb 311 migrants rescatats

Itàlia, Malta, França i Grècia els han negat l'entrada als seus ports
Redacció Actualitzat

El govern espanyol permet al vaixell Proactiva Open Arms, amb 311 migrants, desplaçar-se cap a aigües territorials espanyoles, davant la negativa o falta de resposta dels ports més propers. El port escollit per l'organització podria ser el d'Algesires. 

El veler Astral, l'altra nau de l'ONG catalana, ha salpat aquest mateix dissabte de Badalona per portar menjar i suport logístic per al viatge de l'Open Arms que pot trigar cinc o sis dies fins que no arribi a les costes espanyoles. 

 

 

Els ports grecs i francesos han fet saber a l'ONG que no els permeten desembarcar els migrants rescatats a la Mediterrània. També s'ha manifestat així el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, després d'una primera negativa de les autoritats malteses a ajudar l'ONG:

"La meva resposta és clara: els ports italians estan tancats", ha dit el ministre d'extrema dreta, "per als traficants d'éssers humans i els que els ajuden".

El tuit ha estat contestat pel fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps:

 


L'ONG ha explicat que entre els immigrants hi havia una dona i el seu bebè, nascut fa tres dies en una platja líbia. Aquests són els únics que han estat traslladats a Malta amb un helicòpter dels guardacostes

Proactiva Open Arms havia anunciat divendres que havia rescatat uns 300 immigrants, incloses tres dones embarassades i 15 nens, que anaven a bord de tres vaixells que portaven hores a la deriva.

Una altra ONG, la German Sea Watch, va anunciar a Twitter que va rescatar 33 immigrants en dificultats i va llançar una trucada per atracar en algun port.

El novembre van tornar a les missions de rescat

El vaixell de Proactiva Open Arms va reprendre a finals de novembre, juntament amb altres dos vaixells de diferents ONGs, les seves missions de rescat al Mediterrani central, a la costa de Líbia.

Aquesta ruta d'immigració il·legal és la més mortífera, amb més de 1.300 migrants morts que intentaven arribar a Itàlia o Malta des de principis d'any, segons l'Organització Internacional per a la Migració (OIM).

Els vaixells humanitaris estan operant en aquesta zona malgrat la forta oposició de Salvini, que tanca els ports acusant-los d'afavorir el negoci dels contrabandistes i, també, de la reticència de Malta.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut