La borsa de Madrid superava el migdia els 7.300 punts de l'IBEX 35 pels valors de les companyies turístiques (EFE/Altea Tejido)

L'anunci de la vacuna de Pfizer dispara a borsa aerolínies i hotels i desinfla Zoom i Netflix

Les empreses lligades al sector turístic són les que més han pujat a la borsa

Jordina Molas SalortActualitzat

L'anunci que ha fet Pfizer aquest dilluns dient que la seva vacuna anti-Covid tindria una eficàcia del 90% ha disparat les borses. I l'Ibex-35 és l'índex europeu que ha rebut amb més eufòria aquesta notícia. Després de saber-se, s'ha enfilat més d'un 9%.

Els inversors han esclatat d'optimisme perquè quan es tingui una vacuna serà més fàcil encarar la recuperació econòmica. I per això, les empreses lligades al sector turístic són les que més han pujat, com IAG, propietària d'Iberia, i el grup Amadeus, que han arribat a pujar un 40%, i cadenes hoteleres com Melià al voltant d'un 25%. Al darrere seu, la banca també s'ha enfilat al carro de les pujades, amb més d'un 10%.

Les borses de Frankfurt, París i Londres també han reaccionat amb alces de més del 5 per cent. I a Wall Street aquesta notícia se sumarà a la confirmació que els Estats Units ja tenen nou president electe després de dies d'incertesa pel recompte de vots.
 

Valors "penalitzats"

A l'altre extrem del ventall, a Wall Street les accions més castigades a primera hora del matí són les d'empreses que han vist florir el seu negoci durant la pandèmia; companyies que ofereixen serveis relacionats amb el fet de quedar-se a casa, com Zoom, Netflix o Shopify.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut