Pinça de Mazón i García-Page contra el "finançament singular" davant Pedro Sánchez

"La riquesa de Catalunya no és dels catalans, és de tots", ha dit García-Page, que ha demanat a Sánchez que desisteixi del "document signat entre el PSC i ERC"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua la ronda de reunions amb els presidents autonòmics per parlar de finançament.

Aquest matí s'ha reunit amb dos presidents del Partit Popular, el valencià, Carlos Mazón, i el murcià, Fernando López Miras. I aquesta tarda ha estat el torn d'un president autonòmic del PSOE, el manxec Emiliano García-Page, molt crític amb el finançament singular per a Catalunya i contrari també al gir federalista que Sánchez vol imprimir al model autonòmic espanyol.

García-Page ha reclamat a Pedro Sánchez que desisteixi "del document signat entre el PSC i ERC" per abordar la reforma del finançament autonòmic i demana "un debat multilateral entre totes les comunitats autònomes".

"La riquesa de Catalunya no és dels catalans, és de tots", ha dit García-Page en la roda de premsa posterior a la trobada, i ha afegit que "cap territori pot voler quedar-se amb tota la riquesa que té i redistribuir una quota de solidaritat".

García-Page ha manifestat a Sánchez el seu rebuig a l'acord entre el PSC i ERC i assegura que la riquesa de les comunitats s'ha de compartir (CCMA)

El president manxec reclama un "debat multilateral entre totes les comunitats autònomes" per avançar en una llei d'harmonització fiscal que "eviti el dúmping entre comunitats". I afegeix que el model que planteja l'acord amb Esquerra hauria de posar en alerta "el País Basc i Navarra, amenaçades per les pretensions dels catalans".

En la mateixa línia, el president del País Valencià, Carlos Mazón, ha demanat a Sánchez que es replantegi l'acord amb ERC per oferir un model de finançament singular a Catalunya i que obri la negociació de la reforma del finançament a totes les comunitats.

"Quan es trenca la solidaritat, quan es trenca la igualtat i quan es beneficiarà alguns en contraprestació d'altres, això es trenca, i així ho he traslladat al president del govern", ha explicat Mazón.

El president de la Generalitat Valenciana secunda la petició del president murcià, Fernando López Miras, de posar en marxa un fons d'anivellament transitori per a les comunitats autònomes infrafinançades mentre no es concreta la reforma del model de finançament autonòmic. Una petició a la qual també sembla que s'afegirà el president manxec.

Pedro Sánchez ha rebut avui a La Moncloa els presidents de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón; de Múrcia, Fernando López Miras, i de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page (CCMA)

Tant Mazón com López Miras han demanat que la reforma del finançament autonòmic s'abordi en espais comuns i no de forma bilateral. Pedro Sánchez insisteix en el missatge al PP que el model de finançament s'abordarà en el Consell de Política Fiscal i Financera.

"Volem parlar de les tres coses a la vegada i davant de tothom", ha dit Mazón, que quantifica el fons d'anivellament en 1.700 milions d'euros i defensa que el País Valencià és la regió més infrafinançada de totes.

 

 

ARXIVAT A:
Finançament autonòmicPedro SánchezPaís ValenciàCarlos Mazón
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut