Platja de Bogatell, a Barcelona, després de l'anunci de noves restriccions pels brots (EFE/Enric Fontcuberta.)

Platges plenes a Barcelona el primer dia de les noves restriccions

Els cotxes han continuat sortint de Barcelona, malgrat les recomanacions de no moure's si no és imprescindible, amb una densitat semblant a la de qualsevol cap de setmana de juliol
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

A Barcelona, les platges s'han tornat a omplir, tot i que menys que altres dies, al començament de les noves restriccions de la Generalitat, amb la recomanació als ciutadans que es quedin a casa. No tothom les compleix.

A les platges de Sant Sebastià, Nova Icària, Bogatell i Mar Bella s'ha arribat a un nivell d'ocupació molt alt, segons el web informatiu de l'Ajuntament.

Els agents de la guàrdia urbana controlen els accessos i han anat informant de l'obligació de dur mascareta si les persones no estan prenent el sol o banyant-se. No posen multes.

 

La Rambla, més buida del que és habitual amb les noves restriccions

 

La majoria de banyistes han respectat les distàncies de seguretat. Segons l'Ajuntament de Barcelona, l'ocupació és "entre normal i baixa", per sota del que seria previsible en un mes de juliol. Cal recordar també que falten els turistes.

 

Molts vehicles han sortit de l'Àrea Metropolitana, malgrat la petició de no desplaçar-se si no és estrictament necessari. Tant divendres com dissabte hi ha hagut més densitat de circulació a vies com l'AP-7, igual en el tram nord que en el sud. També a les carreteres de la costa, en zones com Platja d'Aro o el Vendrell, hi ha hagut un augment del trànsit.

Es calcula que entre les 15 hores de divendres i les 15 d'aquest dissabte han sortit de l'àrea metropolitana 416.464 vehicles, després de l'anunci de mesures de restricció a Barcelona i els municipis més pròxims, a causa dels rebrots de covid-19. Això representa un 7,8% menys que el mateix període de la setmana passada i un 19,8% menys que l'any passat a la mateixa setmana.

 

L'AP-7 a l'alçada de la Universitat Autònoma aquest divendres el 17 de juliol (ACN/Àlex Recolons)

 

Piscines i gimnasos funcionen, enmig dels dubtes sobre què haurien de fer. Els poliesportius municipals de Barcelona estan oberts per fer esport individualment i sense contacte físic i amb les màximes mesures de seguretat. Els clubs esportius privats també pensen mantenir obertes les instal·lacions, si no reben l'ordre de tancar.

 

Gimnàs a l'aire lliure a la platja de Barcelona el divendres que s'anunciaven les restriccions (EFE/Enric Fontcuberta)

S'hi apliquen les mesures de seguretat corresponents a la fase dos: limitació d'aforament, entrada només amb reserva prèvia i control de temperatura.

Els clubs privats de natació de Catalunya estan en contra del tancament de les piscines a l'àrea metropolitana. Avalats per la federació catalana de natació, argumenten que no hi ha hagut rebrots en les instal·lacions esportives i que els clubs han fet grans inversions per garantir la seguretat en la pràctica de l'esport.

 

Les noves mesures no han aturat l'oci nocturn a Barcelona (Reuters/Nacho Doce)

Bars, restaurants i botigues també han hagut de reduir l'aforament al 50 per cent. Alguns s'ho veien a venir i temen que calgui anar encara més enllà.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut