Poble Lliure estudia presentar-se el 28A malgrat el rebuig de la CUP
Una assemblea de Poble Lliure

Poble Lliure estudia presentar-se el 28A malgrat el rebuig de la CUP

La CUP obre un debat intern sobre la decisió, tot i que adverteix que "pot tenir conseqüències"

Actualitzat

Poble Lliure, una de les formacions polítiques que integren la CUP, vol explorar la possibilitat de concórrer a les eleccions generals del 28 d'abril.

En un comunicat, la formació aposta per estudiar la possibilitat d'una "candidatura rupturista" davant d'una situació en què considera que els partits independentistes han acabat adoptant una posició reformista, que creu "inviable":

"Les direccions de les organitzacions polítiques que pretenen representar l'independentisme han adoptat d'inicis de 2018 un discurs reformista totalment inviable en un estat espanyol en plena deriva autoritària."

Poble Lliure afegeix que cal una formació que permeti un vot "nítidament republicà i d'esquerres" per trencar amb el que anomenen "règim del 78".

"L'única via vers una societat igualitària i una democràcia plena és la ruptura respecte el règim monàrquic, l'exercici del dret a l'autodeterminació i la construcció d'una República plenament sobirana."

 

 

El consell nacional de Poble Lliure va decidir aquest dimarts presentar-s'hi i esgotar el termini que tenen fins divendres per aconseguir una coalició amb altres grups independentistes i anticapitalistes. Estarien negociant amb el grup d'Albano Dante Fachín, l'exdiputat de Podem.  
 

Aquest comunicat de Poble Lliure arriba dos dies després que un consell extraordinari de la CUP decidís no presentar-se a les eleccions i centrar-se en el projecte municipal.

L'organització assenyala que la seva aposta era que fos "la CUP qui assumís el rol d'articular una candidatura rupturista", però que, davant de la negativa a concórrer al 28A, cal una candidatura que permeti "emetre un vot que serveixi per denunciar públicament el caràcter autoritari de l'estat":

"Cal una alternativa electoral que permeti, a les desenes de milers de catalanes i catalans conscients i mobilitzats, emetre un vot sòlid (nítidament republicà i d'esquerres) i útil, perquè servirà per avançar en la ruptura respecte al règim i no pas per maquillar-lo."


CUP: "Pot tenir conseqüències"

La CUP ha decidit obrir un debat intern sobre la decisió de Poble Lliure, tot i que adverteix que "pot tenir conseqüències". La coalició anticapitalista anuncia que activarà "els mecanismes i espais de debat de l'organització per donar resposta" a la decisió de Poble Lliure.

"La CUP vol constatar que considera que la decisió de Poble Lliure és transcendental per a la CUP, per a la Unitat Popular i per a l'Esquerra Independentista, afectant directament el marc de relacions establert fins ara."

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28ACUP
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut