Poca afectació de l'aturada de camioners convocada per una plataforma de transportistes

Protesten pels preus dels combustibles i rebutgen la representació del sector reconeguda pel govern espanyol

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns ha començat a tot Espanya una aturada indefinida de camioners convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport.

A Catalunya durant les primeres hores aquesta aturada ha tingut repercussió a la Zona Franca de Barcelona i al Port de Tarragona, on han actuat piquets informatius.

Al port de Barcelona i a la Zona Franca s'ha notat als bars i també als carrers, sobretot al número 3:

 

De tota manera, els piquets no han afectat gaire la circulació de camions i tampoc hi ha hagut un gran seguiment de l'aturada, de manera que no hi ha hagut gaire afectació a la distribució de mercaderies.

La setmana passada la difusió massiva d'un àudio per WhatsApp d'un suposat camioner avisant que hi hauria desabastiment va provocar alarma i va fer que en alguns supermercats alguns prestatges quedessin molt buits.


Volen una aturada indefinida

La protesta és per demanar millores en la regulació del sector, i especialment per protestar per l'augment dels costos, sobretot dels combustibles.

L'ambició de la plataforma convocant és que l'aturada es converteixi en indefinida. La van convocar el 5 de març i aquest diumenge l'han ratificada perquè diuen que el govern espanyol no els ha fet cas:

"A l'espera de notícies, des d'aquesta organització les directrius són que parem perquè no tenim més diners per perdre, i transmetem als nostres socis i seguidors un comportament pacífic i pacient davant d'aquesta situació."


Rebutgen el Comitè Nacional del Transport

Aquesta plataforma rebutja l'organisme que se suposa que els representa davant del govern espanyol, el Comitè Nacional del Transport, i l'acusen d'estar format només per grans operadors.

Ni les patronals del transport ni els sindicats majoritaris no s'han afegit a la convocatòria, que pretén representar directament els treballadors i els autònoms del sector.

En aquest sentit, el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, integrat a la patronal estatal Fenadismer, ha demanat "respecte" tant pels que volen fer vaga com pels que volen treballar.

Segons la plataforma, aquest dilluns l'aturada està tenint repercussió en alguns llocs d'Espanya, com a Lugo, on l'actuació de piquets informatius ha causat retencions als accessos d'un polígon industrial.


"No és el millor moment"

Per la seva banda, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que l'aturada no està tenint "gaire incidència", i ha demanat als transportistes que no s'hi afegeixin:

"No és el millor moment per convocar mobilitzacions o aturades i en això crec que podem estar tots d'acord, és un moment per plantejar-nos tots què podem fer per sortir d'aquesta situació."

Sánchez ha assegurat que "els pròxims dies" es reunirà amb el Comitè Nacional del Transport, precisament l'organisme que la plataforma nega que els representi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut