Polèmica al Port de la Selva per un veler enfonsat fa un any que ningú retira: "És contaminant"

Dues persones van morir en l'accident de l'embarcació, que continua degradant-se sota l'aigua sense que ningú s'ocupi de treure'l
Redacció
TEMA:
Medi ambient

Al Port de la Selva, a l'Alt Empordà, hi ha polèmica pel veler que es va enfonsar al cap de Bol el novembre de l'any passat, en un accident en què van morir dues persones

L'entitat Ecologistes de Platges Netes denuncia que les restes del vaixell continuen sota l'aigua i que ningú les ha retirat, malgrat que contenen alguns elements contaminants.

Les restes s'estan desintegrant a pocs metres de profunditat i, des de fa mesos, els ecologistes van retirant les peces que troben, però exigeixen una solució definitiva, com ha explicat a TV3 Jordi Llorenç Batllori, submarinista voluntari de Platges Netes.

"En unes jornades de mal temps, un veler francès es va estavellar al cap de Bol, va naufragar i hi va haver dues víctimes mortals, i les restes segueixen allà. Així com quan hi ha un accident a l'autopista es retiren les restes del sinistre, aquí no s'ha fet res."

Els ecologistes demanen que es retirin els cables d'acer, les mànegues o el velam, que continuen sota l'aigua, perquè alguns d'aquests elements, insisteixen, són contaminants.

Les restes del veler accidentat al Port de la Selva continuen sota l'aigua, a pocs metres de profunditat (Cedida per Ramon Guàrdia)

Qui en té la responsabilitat?

L'Ajuntament del Port de la Selva defensa que la retirada de les restes no és responsabilitat seva. El segon tinent d'alcaldia, Roger Pinart, ha lamentat que ni Capitania Marítima, ni Salvament Marítim ni la Guàrdia Civil els ho han sabut aclarir.  

"Aquí tothom s'ha espolsat la responsabilitat de treure el vaixell, que està clar que no és en cap cas de l'Ajuntament."

Segons la llei, qui ha de retirar el vaixell sinistrat en primera instància és el propietari. De fet, l'asseguradora, que és de França, ja va contactar amb l'Ajuntament.

L'Ajuntament del Port de la Selva ha retirat quatre contenidors amb restes de l'embarcació, però defensa que treure'l de l'aigua no és competència seva (3Cat)

Fins ara, però, no han trobat cap empresa que hagi volgut presentar pressupost, per por de no cobrar una operació que és complicada i molt costosa. L'Ajuntament del municipi només té competències en platges i ja ha retirat quatre contenidors amb restes.

Segons ha confirmat TV3, tècnics del ministeri han fet una inspecció ocular del lloc on hi ha les restes del vaixell i ara es farà una avaluació de l'operatiu. L'informe es farà arribar a la Direcció General de Costes, que haurà de buscar una solució.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut