Tribunal Suprem
Concedeixen una plaça de fiscal a la filla del jutge del Suprem Manuel Marchena
Madrid

Polèmica concessió d'una plaça de fiscal a la filla del jutge del Suprem Manuel Marchena

RedaccióActualitzat

Opositors a la carrera judicial i associacions de la judicatura com la Unió Progressista de Fiscals han demanat que s'aclareixi la concessió d'una plaça de fiscal a la filla del magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena. És el president de la Segona Sala de Tribunal Suprem, la que instrueix la causa contra l'independentisme català.

El BOE va publicar dimecres la llista de persones que han superat l'oposició a jutges i fiscals convocada el 2017. Entre els noms hi ha el de Sofia Marchena, la filla del jutge de la Sala Segona del Tribunal Suprem Manuel Marchena. Té una puntuació de 52,31 i apareix amb la carrera fiscal com a destinació.

Sofía Marchena ja havia superat fa dos anys aquestes oposicions amb una puntuació de 68,2 punts i va triar fer la carrera de jutge. Tot seguit es va incorporar al curs de l'Escola Judicial. Però a mig curs va haver d'abandonar-lo per una baixa mèdica.

En aquell moment, la directora de l'Escola Judicial va advertir el CGPJ que era una "situació inèdita" a la història de la institució. La directora de l'Escola Judicial, Gema Espinosa, és la dona del jutge Pablo Llarena, que també pertany a la Sala Segona del Suprem.

Finalment, el Consell General del Poder Judicial va decidir que Sofia Marchena podria incorporar-se a la llista d'aprovats en la següent oposició, però amb una nota un punt inferior a l'últim aprovat. Així s'asseguraria que podria obtenir la plaça que ja havia aprovat l'any 2015 i no es perjudicaria els aspirants de l'oposició del 2017. De fet, la nota que consta ara al BOE és 15,89 punts inferior a la Marchena tenia l'any 2015.

La comissió de selecció li ha permès ara accedir a la carrera fiscal, amb la plaça número 36 quan n'hi havia convocades 35. Marchena ha pogut canviar la carrera judicial per la fiscal en atenció a les "circumstàncies excepcionals descrites" en relació a la seva malaltia.

El Consell General del Poder Judicial i la Fiscalia General de l'Estat defensen la concessió de la plaça a la carrera fiscal a la filla del jutge. La Unió Progressista de Fiscals demana que s'expliqui amb claredat quin ha estat el criteri de selecció en aquest cas "per evitar qualsevol sospita en el dur i objectiu procés de selecció".

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut