Polèmica subhasta de pisos del Clínic: "No pot ser que es financi amb operacions immobiliàries"

Són cinc blocs de pisos provinents de donacions de pacients on viuen llogaters, que ara temen que els compri un fons per especular i que els acabin fent fora de casa
Redacció Actualitzat
TEMA:
Hospital Clínic

L'Hospital Clínic treu aquest dimarts a subhasta cinc edificis de Barcelona, repartits en diferents barris de la ciutat, provinents de donacions de diversos pacients.

Amb la venda, 55 pisos passaran al mercat lliure i per això, els veïns que hi viuen de lloguer --més d'un centenar-- temen que els nous propietaris no els mantinguin els contractes.

Ara estan intentant que s'aturi la subhasta d'aquests immobles. Per això, compten amb l'ajuda del Sindicat de Llogateres, que demana que aquests habitatges quedin en mans públiques:

"No pot ser que la manera de finançar l'Hospital Clínic sigui a base d'operacions immobiliàries que posen en risc que els veïns puguin seguir vivint a casa seva."


El Clínic argumenta que rep donacions en forma de llegats i que ven alguns d'aquests actius per facilitar la gestió de l'hospital. Els diners que obtingui amb aquesta venda, diu que els destinarà a millorar el servei i l'assistència als pacients.

Generalitat i Ajuntament ja els han dit que treballen conjuntament "per trobar una solució". I des del consistori barceloní, han assegurat que estudiaran "exercir el dret de compra" després de la subhasta.

ARXIVAT A:
Habitatge Ajuntament de Barcelona Hospital Clínic
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut