Policies nacionals titllen "d'atac" la placa contra la tortura a la Via Laietana
El Sindicat Unificat de la Policia considera que la col·locació de la placa davant de la comissaria és un "atac" a la Policia Nacional que estigmatitza el col·lectiu
El Sindicat Unificat de la Policia (SUP) reclama la retirada de la placa en memòria de la repressió franquista i la tortura que l'Ajuntament de Barcelona va instal·lar aquest dimarts davant de la comissaria de Via Laietana. Aquest sindicat ho interpreta com "un atac" a la Policia Nacional a Catalunya.
En un comunicat, el sindicat majoritari d'aquest cos afirma que el consistori s'afegeix als "atacs llançats" per l'independentisme contra la Policia Nacional. Considera que aquesta placa és un "atemptat contra la convivència" i exigeix que es retiri.
Sra @AdaColau , hay cosas que no se pueden permitir, y menos en estos tiempos. Si quiere Ud. recordar "TODO" lo que se hizo, haga un museo de los horrores y diga "TODA" la verdad de lo que ocurrió, pues la memoria parece, en ocasiones, selectiva. Más respeto. pic.twitter.com/UCsQ8Bf63g
SUP de Cataluña (@supcat1) 27 de març de 2019
Dimarts mateix, agents de la comissaria van obligar a identificar-se als membres de la comitiva municipal que anaven a muntar la placa, i en van endarrerir dues hores la instal·lació.
L'Ateneu Memòria Popular va participar en l'acte reivindicatiu en què es va llegir un manifest firmat per entitats i persones represaliades que explica la història repressiva de la prefectura. A l'acte, hi va assistir el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Gerardo Pisarello.
Ciutadans també en contra
A més de les queixes del sindicat policial, la col·locació de la placa davant de la comissaria de Via Laietana tampoc no ha agradat gens a Ciutadans. La presidenta del grup municipal taronja a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ho ha explicitat al seu compte de Twitter:
Hoy @G_Pisarello ha colocado una placa ofensiva frente a la comisaría de @policia en Vía Layetana denominándola sede de la represión ante la mirada atónita de los @policia que se juegan su vida a diario para proteger nuestra seguridad y defender nuestra libertad. pic.twitter.com/iXjD7t8vrT
Carina Mejías (@CarinaMejias) 26 de març de 2019
I també via Twitter, el primer tinent d'alcalde ja ha replicat Mejías:
Hasta el diputado Ramírez, de Cs, admitió en el Congreso que se cometieron "atrocidades" que no se podían repetir. Pero, según tú, lo hacía por ofender a la policía, ¿no? Difama, difama, a ver si algo queda (2/2) pic.twitter.com/7mrP1s1ula
Gerardo Pisarello (@G_Pisarello) 26 de març de 2019
El tinent de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, també ha defensat la col·locació de la placa i ha acusat l'Estat de no "reparar el dolor" dels represaliats durant el tardofranquisme.
- ARXIVAT A:
- PolicialPolicia Nacional