Justin Trudeau ha marxat d'Otawa per reunir-se uns dies amb la seva família

Polítics d'arreu del món enxampats saltant-se el confinament per la Covid-19

Mariano Rajoy, una alcaldessa del PP, el canadenc Trudeau i el ministre de Salut de Nova Zelanda en són alguns casos
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Aquesta setmana són notícia les imatges que mostren Mariano Rajoy caminant de pressa pels carrers de la zona de Madrid on viu. Sembla que l'expresident del govern espanyol considera que la seva afició esportiva passa al davant de l'ordre de confinament vigent des del 14 de març.

A preguntes sobre aquesta qüestió, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit que estudien si efectivament Rajoy s'ha saltat el confinament, i que si és així se'l multarà.

 

Mariano Rajoy, aquest diumenge, a prop de casa seva, a Madrid


Rajoy no és l'únic polític del Partit Popular que no ha respectat l'obligació de quedar-se a casa: tampoc ho va fer Puri Noguera, alcaldessa de la població de Massalavés, a la Ribera Alta, a prop d'Alzira.

El dia de Sant Josep -amb les Falles suspeses-, Noguera va decidir saltar-se el confinament i afegir-se a un grup de joves que eren al carrer, amb un equip de música, ballant i celebrant una de les jornades festives per excel·lència del País Valèncià.

 

 

Quan les imatges de Noguera es van difondre per les xarxes socials, l'alcaldessa va demanar disculpes i va reconèixer que la seva conducta havia estat inadequada.

També del PP és un altre expresident del govern espanyol, José María Aznar, que no s'ha saltat el confinament, però que, contràriament al que es va demanar per evitar l'expansió del coronavirus, va decidir confinar-se a la seva segona residència, a Marbella.

Aznar i la seva dona, Ana Botella, exalcaldessa de Madrid, van marxar de la capital d'Espanya, on resideixen, cap a la Costa del Sol quan es va saber que s'aprovaria l'estat d'alarma.

 

 

Alguns mitjans han parlat després de la "falsa fugida" dels Aznar explicant que van marxar a Marbella perquè ja feia temps que tenien previst fer-ho.

Encara a Espanya, des de diversos mitjans conservadors s'ha acusat Pablo Iglesias de saltar-se el confinament domiciliari -que ell mateix havia anunciat després que la seva dona, Irene Montero, va donar positiu- per desplaçar-se a La Moncloa, des d'on el vicepresident segon del govern espanyol va participar en una reunió virtual de ministres de Treball de la UE i va oferir una roda de premsa telemàtica juntament amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Fora d'Espanya, arreu del món també hi ha polítics que han estat enxampats incomplint les mesures per contenir el coronavirus, en alguns casos dictades per ells mateixos.

 

Justin Trudeau, primer ministre del Canadà


És el cas del primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, que va fer una escapada de cap de setmana a una residència rural on la seva dona i els seus fills passen la quarantena mentre ell treballa a Otawa.

Trudeau ho va justificar dient que feia tres setmanes que estaven separats i que durant la trobada familiar havien seguit les instruccions de les autoritats sanitàries.

 

David Clark, ministre de Salut de Nova Zelanda


A Nova Zelanda, qui es va saltar el confinament va ser, precisament, el ministre de Salut, David Clark, que va sortir a fer una volta en bicicleta per la platja.

Ell mateix va dir que havia estat un idiota en fer-ho i va presentar la dimissió, que no li ha estat acceptada.

 

Andrés Manuel López Obrador, president de Mèxic


Un cas diferent és el del president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador: no s'ha saltat cap confinament, però quan l'Organització Mundial de la Salut ja advertia de la gravetat de la situació generada per la Covid-19, va gravar i difondre per les xarxes un vídeo en què animava la gent a sortir al carrer amb l'argument que la malaltia "encara" estava "en la primera fase".

Una setmana després, el govern mexicà va decretar el confinament de la població.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut