Ponsatí deixa el Consell per la República perquè està "supeditat a la dinàmica autonòmica"

L'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí ha abandonat el Consell per la República. En un comunicat penjat al seu compte de Twitter, Ponsatí ha explicat que fa vuit mesos que no participa en els debats del Consell ni està implicada en les decisions.

L'eurodiputada lamenta que el Consell estigui "supeditat a les dinàmiques de la política i el govern autonòmics", segons diu, quan podria ser un instrument "útil per reprendre la via cap a la independència i fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre".


Ponsatí escriu que va "renunciar a participar activament dins del govern del Consell" perquè la seva implicació "no contribuïa a deslligar-lo de les lògiques electorals" ni tampoc "de les discussions sobre la formació i la coalició de govern de la Generalitat".

De fet, la primavera passada, el Consell per la República va ser un dels grans esculls en les negociacions entre Esquerra i Junts per formar el govern de la Generalitat.

Actualment, l'organisme està pendent d'eleccions per a l'Assemblea de Representants, que s'han ajornat fins a finals d'octubre. Ponsatí ha assenyalat que va posposar l'anunci fet aquest dimarts a l'espera d'aquests comicis, però ha decidit informar-ne davant els endarreriments que hi ha hagut.

 

ARXIVAT A:
Clara PonsatíConsell per la RepúblicaProcés català
Anar al contingut