Sanitaris fent el cribratge amb proves PCR porta a porta a Ripollet (EFE Enric Fontcuberta)

"Porta a porta" voluntari a Ripollet per a la campanya de cribratge de Covid

També es faran proves en una carpa mòbil on podran anar tots els veïns que ho vulguin de forma voluntària
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La nova estratègia del govern per combatre el coronavirus és fer tests massius en punts determinats. Ja se n'han començat a fer, o es faran, en tres localitats del Vallès Occidental: Ripollet, Terrassa i Sabadell.

Aquí el risc de contagi és molt alt, molt per sobre del valor de 100, que ja es considera alt.

A Ripollet s'han fet proves de manera voluntària porta a porta. A partir d'aquest dijous se'n faran, també, en una carpa per la qual s'espera que puguin passar tots els veïns que vulguin fer-se la prova, sobretot, si tenen entre 15 i 45 anys, que són les franges d'edat en què s'acumula una activitat social més gran.

És una crida per als veïns dels barris de Can Tiana i de Pont Vell però també pels veïns de Cerdanyola que viuen a tocar d'aquestes dues zones i els que no hi viuen però hi van, per exemple, a treballar.

En aquests dos barris hi viuen unes 5.000 persones aproximadament i s'hi faran uns 2.000 testos massius, una mesura que ha estat ben acollida entre els veïns.

La carpa s'ha instal·lat al parc de Maria Regordosa i s'obre de quarts de nou del matí fins a les nou del vespre. S'hi pot anar sense cita prèvia.

L'objectiu és fer una recollida de mostres durant tres dies a persones asimptomàtiques amb la idea de trobar portadors del virus i poder tallar la cadena de transmissió.


Proves en cinc blocs amb casos de Covid

Les proves porta a porta d'aquest dimecres s'han fet en cinc blocs de pisos d'un mateix carrer on s'han detectat casos de Covid.

A Can Tiana, la densitat de població és força alta, com a tot al municipi, i el contacte social és estret. Perquè la informació arribi a tothom és clau la feina dels agents cívics.

Amb aquesta doble estratègia, informació i testos massius, Salut vol frenar la incidència i la transmissió del virus al municipi i al conjunt de la comarca, com explica Núria Serra, directora executiva del Sector Sanitari Vallès Occidental Est del Servei Català de la Salut.

"No estem molt malament de números, però anem a buscar proactivitat per evitar confinament total."

En els casos positius, s'activarà el protocol: aïllament durant dues setmanes, rastreig i seguiment dels contactes.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut