Powell admet que no té proves evidents contra l'Iraq però sí convincents i fidedignes
Hores abans de comparèixer davant l'ONU, Colin Powell admet que no té proves flagrants contra l'Iraq, però sí fotografies i gravacions que indiquen que Bagdad no s'ha desarmat. En un intent d'unificar la posició europea en la crisi iraquiana, avui es reuneixen Tony Blair i Jacques Chirac. Mentrestant, continua creixent de forma imparable la presència militar dels Estats Units al voltant de l'Iraq.
No hi haurà proves de delicte flagrant sinó una demostració convincent que l'Iraq té armes de destrucció massiva. Ho ha admès el secretari d'Estat nord-americà, Colin Powell, que hores abans de presentar les esperades proves a l'ONU ha rebaixat el to de l'oferta. En un article publicat al "Wall Street Journal", Powell admet que el que presentarà al Consell de Seguretat no seran proves definitives sinó presumpcions, indicis i elements acusatoris, que Saddam Hussein té armes prohibides. En paraules de Powell, el que farà demà a l'ONU serà una demostració franca i convincent.
Segons fonts de l'administració Bush, l'argumentació de Powell se centrarà en els oblits del règim en la declaració entregada a l'ONU sobre l'armament, en un suposat interès de Bagdad per interferir en les inspecccions i en el possible lligam entre Al-Qaeda i l'Iraq. Tot, amb el suport de gravacions de converses telefòniques i de fotografies fetes per satèl·lit.
També ha parlat d'indicis la delegació del Parlament Europeu que ha visitat les Nacions Unides. La representant britànica al Parlament, Emma Nicholson, afirma que ha donat a Hans Blix proves que Bagdad té components per obtenir armes prohibides i que n'ha emmagatzemat i n'ha encarregat a l'estranger. Tot plegat augmenta la pressió dels responsables de les inspeccions, que finalment tornaran a Bagdad dissabte.
Mentrestant, l'administració Bush continua acumulant suports diplomàtics i efectius militars. George Bush ha ratificat el suport del rei de Bahrein, un aliat important al Golf, base de la Cinquena Flota de la Marina nord-americana. Washington manté el desplegament al Golf, on ja té un tercer portaavions. I l'Iraq també se segueix preparant per a una guerra, que segons un tinent general exiliat, es basaria en una descentralització de l'exèrcit, que es prepara per al combat urbà cos a cos.