PP, PSOE i Cs demanen que es veti Puigdemont al Parlament Europeu per "pròfug"
Brussel·les

PP, PSOE i Cs demanen que es veti Puigdemont al Parlament Europeu per "pròfug"

Quatre eurodiputats demanen al president Tajani que no permeti que Torra i Puigdemont hi facin una conferència prevista per dilluns

Actualitzat

Eurodiputats espanyols del PP, PSOE i Ciutadans i l'exmembre d'UPyD Enrique Calvet demanen al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, que impedeixi que els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra puguin fer la conferència prevista per aquest dilluns a l'Eurocambra sobre el judici del procés.

 

 

El primer a fer la petició ha estat l'eurodiputat Enrique Calvet, adscrit al grup ALDE, el grup liberal europeu. Calvet va demanar per carta, aquest dimecres, al president Tajani que impedís a Carles Puigdemont accedir a la cambra "per estar fugat de la justícia espanyola".

"La presència d'un pròfug de la justícia espanyola i usurpador de funcions en el santuari de la democràcia europea és insultant per a l'estat membre i per a tot Europa i no es poden descartar problemes de seguretat."

 

 

Aquest dijous, els eurodiputats del PP Esteban González-Pons, del PSOE Iratxe García, i de Ciutadans Javier Nart s'han afegit a la petició en una carta conjunta dirigida al president Tajani, en la qual demanen que no es permeti la celebració d'aquesta conferència en dependències del Parlament Europeu.

"Creiem que el Parlament Europeu, que representa un dels pilars en els quals s'assenta la Unió Europea, com és l'estat de dret i el conseqüent respecte a la la legalitat, no ha d'acollir algú que està evadit de la justícia i que ha fet ostentació de la seva reiterada desobediència a les advertències del Tribunal Constitucional.

Li demanem que no permeti la celebració de la conferència prevista el pròxim 18 de febrer al Parlament Europeu."

 

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani. (Reuters)

 

El text qualifica Puigdemont com "el principal artífex del pla per subvertir l'ordre constitucional a Espanya" amb l'objectiu de fer "una secessió 'de facto'" de Catalunya, i reitera que "no se'l persegueix per les seves idees". Els eurodiputats també destaquen que es vol aprofitar la "gran atracció mediàtica" del judici del procés.

Els presidents Torra i Puigdemont han estat convidats a participar en un acte que, amb motiu del judici de l'1-O, ha organitzat el partit nacionalista flamenc i el portaveu de la plataforma Diàleg UE-Catalunya.  

ARXIVAT A:
Judici procésParlament EuropeuPPPSOECsCarles PuigdemontQuim Torra
Anar al contingut