Tiradors de cervesa d'un bar txec (Pexels)

Praga vol acabar amb el turisme de borratxera: "Espanta inversions i el turisme sofisticat"

L'Ajuntament ha decidit prohibir els populars correbars, que només es podran fer entre les sis del matí i les deu de la nit
Redacció/Agències
TEMA:
Turisme

L'Ajuntament de Praga ha decidit limitar el turisme de borratxera amb la prohibició, a partir de les 22.00, dels populars correbars que ofereixen algunes agències al centre de la ciutat.

Tal com ha informat el diari digital iDnes, aquesta decisió s'ha pres en resposta a les constants queixes dels veïns de diversos barris de la capital pel soroll i el comportament incívic de turistes ebris, sobretot estrangers, que incompleixen la normativa local de silenci nocturn vigent a la ciutat.

En concret, l'Ajuntament ha establert que, per cenyir-se a la normativa, aquest tipus d'activitats només seran possibles entre les sis del matí i les deu de la nit.

D'aquesta manera, els responsables municipals esperen posar remei al xivarri i la brutícia que generen a la via pública aquestes activitats turístiques, entre les quals destaquen els comiats de solters, molt populars a la ciutat.

"Tot això genera una càrrega de treball extra per als serveis municipals, com els equips de neteja i la policia municipal, a més d'un sobrecost econòmic", explica l'Ajuntament sobre la normativa, que entrarà en vigor quan es publiqui al llibre d'actes municipal.

El consistori també assenyala la "mala reputació" que provoca aquest tipus de turisme i apunta que, a més de les molèsties al veïnat, el turisme de borratxera pot espantar potencials inversions i altres perfils de turistes més "sofisticats", que aporten més valor a l'economia de la ciutat.

"El consum excessiu d'alcohol i el descontrol associat amb els correbars poden donar una imatge de vulgaritat i fan que la gent se senti menys segura i acabi evitant certs llocs", denuncien des de l'Ajuntament.

Davant de l'enduriment de la normativa, agències com Prague Pub Crawl, que organitza aquest tipus de rutes, ja han sortit a denunciar que es tracta d'una mesura "populista" i que en cap cas resoldrà el problema.

ARXIVAT A:
Turisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut