"Predestinats", la campanya per conscienciar que 1 de cada 5 menors patirà abús sexual

La Fundació Vicki Bernadet alerta que la meitat dels abusos sexuals que es produeixen són a menors i un 80% d'aquests casos són en un entorn familiar

Actualitzat

Abans de fer els 17 anys, un de cada cinc menors estan condemnats a patir algun tipus d'abús sexual, segons l'Organització Mundial de la Salut. Malgrat això, "individualment i familiarment, continuem negant que aquesta possibilitat ens pugui passar a nosaltres o a la nostra família", assenyala Vicki Bernadet, presidenta de la Fundació Vicki Bernadet, que lluita contra aquesta xacra.

És més probable, estadísticament, que un nen que acaba de néixer pateixi alguna mena d'abús sexual que no que sigui esquerrà o que tingui al·lèrgia al pol·len. És un missatge de la campanya "Predestinats", creada per l'agència Ogilvy per a la Fundació Vicki Bernadet, en el Dia Mundial per a la Prevenció contra l'Abús Sexual Infantil.

Ser conscient d'un problema és el primer pas per resoldre'l. Per això, la fundació alerta que la meitat dels abusos sexuals que es produeixen són a menors i un 80% d'aquests casos passen en un entorn familiar i de confiança, que inclou familiars i també educadors o monitors, és a dir, adults amb un rol de poder i proximitat per a l'infant.

"El fet d'estar informat no ha de fer por. Et dona eines de seguretat. Bé, millor això que no em passi, però estic preparat per entomar-ho si passa", explica Vicki Bernadet.

La seva fundació, creada fa 25 anys, ha atès 1.366 noves demandes d'ajuda en l'últim any i ha ofert suport psicològic a 363 víctimes d'abusos sexuals infantils.

En el mateix període, el servei de formació i prevenció de la Fundació ha atès un total d'11.974 beneficiaris, dels quals 5.600 eren nens.

 

ARXIVAT A:
Pederàstia Agressió sexualInfància
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut