Preestrena de luxe d'"Alcarràs", que rep una ovació del públic de Lleida

La Llotja de Lleida acull la primera projecció del film de Carla Simón, guardonat amb l'Os d'Or a Berlín

Redacció/AgènciesActualitzat

Amb una llarguíssima ovació, els espectadors de la Llotja de Lleida han rebut la pel·lícula "Alcarràs", guanyadora d'un Os d'Or a la Berlinale, en la preestrena d'aquest dimarts.

A l'exterior, en comptes de catifa vermella, catifa verda: el color del camp. Caixes de fruita i altres productes de les terres de Ponent rebien els qui arribaven a la Llotja. Entre els espectadors, molts pagesos o fills de famílies que es dediquen al camp.

Tots els objectius es fixaven en la directora, Carla Simón, i el repartiment de la pel·lícula. A la catifa vermella, els actors i actrius de la pel·lícula fins i tot s'han animat a cantar un garrotín.

Foto de família de Carla Simón i el repartiment de la pel·lícula abans de la preestrena d''Alcarràs'
Foto de família de Carla Simón i el repartiment de la pel·lícula abans de la preestrena d'"Alcarràs" (ACN/Jordi Borràs)
Fruita exposada a la catifa verda que rebia el públic assistent a la preestrena d''Alcarràs'
Fruita exposada a la catifa verda que rebia el públic assistent a la preestrena d'"Alcarràs" (ACN/Jordi Borràs)

Carla Simón ha volgut fer un agraïment a tothom que ha ajudat a fer realitat una pel·lícula que "té uns crèdits infinits", entre actors, figurants i col·laboradors. De fet, una de les incògnites que té la directora és com rebrà la pel·lícula la gent de Ponent:

"Tinc molta curiositat per saber com reben la pel·lícula els actors i el públic, però també la gent que retratem; saber si se senten representats i que estem parlant d'ells"

Un dels desitjos de Simón és que la gent de qui es parla a "Alcarràs" s'hi reconegui, però també que, quan la gent surti del cinema, reflexioni sobre què compra i, al mercat, miri d'on venen els préssecs i triï els de Lleida.

Simón ha reconegut que guanyar l'Os d'Or de la Berlinale suposa "un gran impuls", però ha dit que encara veu lluny la possibilitat de creuar l'Atlàntic i trepitjar la catifa vermella dels Oscars. Encara falten mesos perquè se sàpiga quina pel·lícula representarà Espanya a Hollywood.

La directora d''Alcarràs', Carla Simón, a la catifa verda abans de la preestrena de la pel·lícula
La directora d'"Alcarràs", Carla Simón, a la catifa verda abans de la preestrena de la pel·lícula (EFE/Ramón Gabriel)
Productes lleidatans a la preestrena d''Alcarràs'
Productes lleidatans a la preestrena d'"Alcarràs" (ACN/Jordi Borràs)

A la preestrena hi han assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el ministre de Cultura, Miquel Iceta, entre altres representants polítics.

Aragonès ha dit que avui és "un gran dia per les terres de Lleida, pel cinema en català i per reivindicar la terra".

Per la seva banda, Iceta ha celebrat que una pel·lícula feta des de Ponent i que explica una història local hagi esdevingut un fenomen global, un fet que creu que ha de donar força per valorar el que es fa al camp.

Més enllà de la preestrena d'aquest dimarts, "Alcarràs" està a punt d'estrenar-se (serà aquest divendres en algunes sales), però abans inaugurarà l'edició del D'A Film Festival Barcelona, que arrenca aquest dijous.

Carla Simón es dirigeix, des de dalt de l'escenari de La Llotja, al públic que ha anat a veure la preestrena d''Alcarràs'
Carla Simón es dirigeix, des de dalt de l'escenari de La Llotja, al públic que ha anat a veure la preestrena d'"Alcarràs" (ACN/Jordi Borràs)
El públic dret a la sala on s'ha fet la preestrena d''Alcarràs'
El públic dret a la sala on s'ha fet la preestrena d'"Alcarràs" (ACN/Jordi Borràs)

Sales que reobriran per projectar "Alcarràs"

Un dels aspectes que ha celebrat la directora és que, gràcies a "Alcarràs", moltes petites sales de la demarcació de Lleida reobriran per projectar la pel·lícula:

"Les sales estan baixes d'energia després de la pandèmia i que ara s'obrin per nosaltres és un honor i tant de bo arrosseguem més pel·lícules"

Segons ha explicat l'empresa exhibidora Circuit Urgellenc, el film de Carla Simón es podrà veure en localitats com Balaguer, Mollerussa, Tàrrega, Tremp, Bellpuig, Agramunt, Mequinensa, Montblanc, Ripoll i Vielha i Montsó.

Però, a més, sales que fa anys que estan tancades obriran les portes per a la pel·lícula. És el cas d'Alcarràs, Aitona, Almacelles, Cervera, Torregrossa, Artesa de Segre, les Borges Blanques, Soses, Sucs, Bellvís, el Pont de Suert, Penelles o Santa Coloma de Queralt.

 

ARXIVAT A:
CinemaCarla Simón
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut