Premi Sàkharov 2024 als opositors veneçolans Edmundo González i María Corina Machado (EFE/ Henry Chirinos)

Premi Sàkharov 2024 als opositors veneçolans Edmundo González i María Corina Machado

El Parlament Europeu ha reconegut als líders de la coalició opositora Taula de la Unitat Democràtica la vocació democràtica de lluitar per una transició de poder pacífica a Veneçuela

RedaccióActualitzat

El Premi Sàkharov a la llibertat de consciència que atorga el Parlament Europeu ha estat per als líders de l'oposició veneçolana, Edmundo González i María Corina Machado.

El Parlament els ha reconegut la vocació democràtica de lluitar per una transició de poder pacífica al país i per la defensa de les institucions i de l'estat de dret.

El premi l'ha anunciat la presidenta de la cambra, Robeta Metsola, que ha afegit que "el Parlament Europeu està al costat del poble de Veneçuela i amb María Corina Machado i el president electe, Edmundo González Urrutia, en la seva lluita pel futur democràtic del seu país".

No és la primera vegada que el Parlament Europeu atorga aquest premi a representants de l'oposició al règim de Maduro. El 2017, l'Eurocambra va premiar l'Assemblea Nacional de Veneçuela, representada per Julio Borges, i tots els presos polítics enumerats pel Foro Penal Venezolano.
 

González i Machado se sumen a una llista de noms il·lustres

El Premi Sàkharov, amb una dotació de 50.000 euros, l'atorga l'Eurocambra des de l'any 1988, quan va guardonar el llavors opositor empresonat a Sud-àfrica, Nelson Mandela, i l'activista soviètic Anatoli Màrtxenko, a títol pòstum.

Entre els guardonats amb el premi hi figuren l'opositor rus Aleksei Navalni, l'activista yazidita pels drets humans Nadia Murad, l'activista pakistanesa Malala Yousafzai o la també activista birmana Aung San Suu Kyi, que posteriorment es convertiria en ministra i consellera d'Estat de Myanmar.

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuVeneçuela
Anar al contingut