La policia s'ha endut el presumpte autor de la presa d'ostatges a Ede
La policia s'ha endut el presumpte autor de la presa d'ostatges a Ede (Reuters/Piroschka Van De Wouw)
Ede

Detingut l'home que ha pres diversos ostatges en un bar d'una ciutat dels Països Baixos

La policia ha informat que totes les persones retingudes han estat alliberades i que no té indicis d'una motivació terrorista

RedaccióActualitzat

La presa d'ostatges en una ciutat del centre dels Països Baixos ha acabat amb una detenció i sense que hi hagi constància de ferits. Un home vestit amb un passamuntanyes ha sortit amb les mans enlaire del lloc dels fets, aquest dissabte, cap a tres quarts d'una del migdia. Tot seguit l'han detingut i l'han ficat en un vehicle policial.

Aquesta detenció ha suposat també l'alliberament del quart ostatge que l'home havia retingut. Els altres tres havien quedat lliures una hora abans. La policia ha anunciat que donava l'episodi per finalitzat a dos quarts de dues.

Els fets han passat a Ede, al centre del país. En un primer comunicat, la policia havia informat que hi havia "diverses persones" retingudes en un edifici del centre. Més tard ha explicat que s'havien desallotjat uns 150 habitatges pròxims i ha demanat a resta dels veïns que es quedessin a casa i no s'acostessin al lloc dels fets.

Policia i bombers s'han desplegat al lloc dels fets (EFE/EPA/Persbureau Heitink)

Posteriorment, ha anunciat l'alliberament de tres dels ostatges, sense precisar quantes persones més quedaven retingudes, i ha afegit que la situació encara no havia acabat.

El mateix cos ha indicat que no hi havia indicis que l'assalt tingués cap motivació terrorista.

Els fets han passat en un bar, anomenat Petticoat, en el qual el detingut havia havia entrat armat i amb explosius, segons ha avançat el diari neerlandès De Telegraaf.

Desplegament policial entorn del lloc on hi hauria el segrest (EFE/EPA/Persbureau Heitink)

De seguida, la policia s'ha desplegat a la zona amb efectius especialistes en explosius. També s'han desplaçat fins al lloc diverses dotacions dels Bombers.

Ede és una ciutat de més de 100.000 habitants que es troba a uns 50 quilòmetres al sud-est d'Amsterdam.

ARXIVAT A:
Països Baixos
Anar al contingut