Presó pels quatre detinguts acusats de l'assassinat de la infermera de Girona
Un dels vehicles dels Mossos d'Esquadra que han traslladat els detinguts pel crim de la infermera arribant als Jutjats de Girona, el 2 de desembre del 2020 (horitzontal)
Girona

Presó per als quatre detinguts acusats de l'assassinat de la infermera de Girona

Segons la investigació, havien planificat un robatori que va acabar amb la mort de la infermera

RedaccióActualitzat

El jutge ha decretat presó provisional i sense fiança per als quatre detinguts per la mort de la infermera de Girona. La investigació conclou que els detinguts van orquestrar un robatori per assaltar la víctima la tarda del 25 de setembre aprofitant la informació que tenia l'auxiliar d'infermeria arrestada, que era companya de feina de la víctima i sabia que vivia sola i tenia diners a casa.

La causa està oberta per delictes d'assassinat i robatori amb violència en casa habitada. 

Dilluns passat es van produir les quatre detencions, dues a Rubí, al Vallès Occidental, i Lloret de Mar, a la Selva, i les altres dues a la ciutat de Girona. 

El matrimoni format per la detinguda, de 57 anys, i el seu marít, un transportista de 63 anys, vivia des de fa més de 20 anys al barri de Montjuïc de Girona, i sembla que acumulava quantiosos deutes. La infermera assassinada era supervisora de la detinguda a la Clínica Girona, on treballaven.

La policia creu que la detinguda sabia que la víctima tenia un elevat patrimoni i guardava molts diners en efectiu en caixes fortes. i que vivia sola. Segons la hipòtesi del robatori dels investigadors, el marit va contactar amb un amic de Lloret de Mar, i aquest amb un altre de Rubí amb el qual havia compartit presó, tots dos també detinguts. Aquests dos últims es consideren els autors materials del crim.

Tots quatre haurien planificat el robatori que va acabar amb la mort de la infermera. 

La infermera, que feia serveis de podologia a casa seva, va acceptar la visita d'un client recomanat per la detinguda. Seguint el pla, els homes van anar al domicili de la víctima. El marit de la detinguda va esperar els altres dos al cotxe mentre perpetraven l'assalt. Les càmeres de videovigilància van enregistrar com l'home de Lloret, el suposat client, trucava al domicili acompanyat del còmplice, l'home de Rubí, vestit de pintor amb una galleda, segons també han corroborat dos testimonis. En obrir la porta van irrompre al domicili de la víctima. Els investigadors creuen que la dona s'hi va resistir i que, d'un fort cop, li van trencar el nas, després la van immobilitzar i va acabar morint asfixiada.

El cos de la infermera es va desobrir l'endemà, el 26 de setembre a casa seva, lligat de mans i amb signes evidents de violència, després que la seva filla i dues companyes de la clínica on treballava hi acudissin, ja que ni havia anat a la feina ni responia a les trucades de telèfon.

Els assaltants sembla que no van saber trobar les dues caixes fortes que els investigadors creuen que coneixia la detinguda, i després de regirar les estances, només es van endur tres anells.

Dels quatre detinguts, el matrimoni s'ha limitat, davant la magistrada del jutjat d'instrucció número 2 de Girona, a respondre a les preguntes del seu advocat, que subratlla que la investigació no ubica l'auxiliar d'infermeria i el seu marit a l'escena del crim. L'home de Rubí s'ha acollit al dret a no declarar i el de Lloret de Mar s'ha ratificat en el que ja va afirmar davant dels Mossos d'Esquadra quan va confessar la seva participació en els fets.

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
Anar al contingut