El passeig del Born de Barcelona buit, amb una patrulla policial (Europa Press/Kike Rincón)

Tornen els carrers buits: primera nit de toc de queda a 126 municipis catalans

Mentre estigui en vigor el confinament nocturn, es desplegaran 200 agents més dels Mossos d'Esquadra per garantir-ne el compliment
Actualitzat
TEMA:
Toc de queda

La imatge de carrers completament buits ha tornat a moltes poblacions de Catalunya. Des d'aquesta nit, s'ha começat a aplicar el toc de queda en 126 municipis catalans. Es tracta de les 117 poblacions de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada de més de 250 casos per 100.000 habitants els últims set dies i de nou municipis més que no arriben a aquestes xifres, però estan envoltats d'uns altres que sí que ho fan.

Aquest dijous, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat el vistiplau a aquesta mesura, a més de la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones.

Agents informant de l'entrada en vigor del toc de queda(Europa Press/Kike Rincón)

200 agents més dels Mossos

Per controlar el compliment del toc de queda mentre estigui en vigor, es desplegaran 200 agents més dels Mossos d'Esquadra. Aquests agents reforçaran els torns de cada nit perquè hi hagi més presència policial al carrer. En total, s'incrementaran en 50 les patrulles de seguretat ciutadana en cada torn de nit i en 16 els equips d'ordre públic en torns nocturns.

Un cop el TSJC ha avalat el confinament nocturn, el cos de Mossos d'Esquadra ha activat un dispositiu específic que s'ha iniciat la mitjanit de dijous a divendres i estarà vigent fins al 9 de gener.

Els agents vetllaran pel compliment de la limitació de la mobilitat nocturna i per impedir l'ocupació massiva dels espais públics de manera que es mantingui la distància social. El dispositiu comportarà 698.807 euros en hores extres dels agents.

L'avinguda Marquès d'Argentera de Barcelona, buida en la primera nit del toc de queda recuperat (Europa Press/Kike Rincón)

Últim dia sense restriccions a la restauració i l'oci nocturn

A partir d'aquest divendres, bars i restaurants veuen limitat l'aforament interior al 50%. Aquest dijous ha estat l'últim dia en què els àpats s'han pogut servir amb aforament total.

Alguns restauradors lamenten que, per a aquests dies, tenien moltes reserves:


Fecasarm recorrerà el tancament de l'oci nocturn

Un altre dels grans afectats per les noves restriccions és l'oci nocturn. La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha anunciat que dilluns presentarà un recurs contenciós administratiu davant del TSJC contra el tancament de l'oci nocturn i les restriccions imposades a la restauració.

En el recurs, Fecasarm demanarà la suspensió urgent de les mesures per intentar salvar la nit de Cap d'Any.

Última nit de concert a l'Apolo

Aquest dijous, a la sala Apolo s'ha fet l'últim concert abans de l'entrada en vigor de les restriccions. Els fans de Mishima havien d'omplir la sala en el segon concert del grup, que havia penjat feia temps el cartell de "tot venut".

Finalment, la por davant l'explosió de contagis i els anuncis de les restriccions han fet que hi hagi anat menys públic del que havia comprat entrada.

Cua per entrar a la sala Apolo, on Mishima feia un concert aquest dijous a la nit (ACN/Pau Cortina)

La música en directe torna a veure's afectada per les mesures per frenar els contagis i, a partir d'aquest divendres, les sales de concert tornen a tancar. Només cines i teatres seguiran oberts, amb un aforament limitat al 70%.

"Ha estat bonic mentre ha durat", s'acomiadava l'Apolo a les xarxes socials:

 

ARXIVAT A:
Toc de queda Covid-19 Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut