El vaixell Moscou era un dels símbols navals de l'exèrcit rus (Reuters)

Les xarxes mostren imatges de l'enfonsament del vaixell rus Moscou

El Kremlin continua afirmant que l'incident el va causar un incendi provocat per un temporal i que no hi va haver víctimes, mentre que Ucraïna insisteix que el va enfonsar amb un atac amb míssils
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

Quatre dies després de l'enfonsament del vaixell de guerra rus Moscou al mar Negre, han aparegut a les xarxes les primeres fotos i vídeos de l'incident.


Rússia manté la versió que el portamíssils es va enfonsar a causa d'un incendi enmig d'un temporal i que no hi va haver víctimes mortals, mentre Ucraïna reivindica que va ser un atac amb dos míssils executat pel seu exèrcit i que va causar diversos morts, entre ells, el mateix capità del vaixell.

Aquestes primeres images mostrarien que no hi havia cap tempesta en el moment en què es va enfonsar el Moscou.

El Moscou era el vaixell insígnia de la flota russa al mar Negre. Amb 510 tripulants era el tercer més gran de la flota activa de Rússia i la seva pèrdua és la catàstrofe naval militar més gran des de la Segona Guerra Mundial.

El vaixell de guerra Moscou al port de Sebastòpol, a Crimea (Reuters)

El vaixell anava carregat amb 16 míssils de creuer i altre tipus de munició. Segons fonts del Pentàgon, que coincideixen amb la versió ucraïnesa dels fets, part de l'arsenal va explotar al vaixell, mentre que la resta es trobaria al fons del mar.

Tot i que Moscou tracta de minimitzar la importància d'aquest vaixell en el curs de la guerra, el seu enfonsament és un cop dur per a la imatge i la moral de l'exèrcit rus després de set setmanes d'invasió. A més, el silenci informatiu imposat pel Kremlin al voltant de l'enfonsament està causant malestar a la mateixa Rússia. Algunes fonts parlen que hi podria haver hagut fins a 40 morts, a més de desenes de ferits i desapareguts.

De fet, l'enfonsament del vaixell hauria estat el detonant dels atacs russos dels últims dies a Kíiv i a l'est d'Ucraïna, com a Khàrkiv, la segona ciutat del país. Moscou, que havia anunciat que se centrava en els combats al Donbass, hauria reprès així els bombardejos a Kíiv, Khàrkiv i Lviv com a represàlia.

El cas recorda el del submarí rus enfonsat fa gairebé 22 anys. En el Kursk hi van morir 118 militars i el Kremlin va mantenir un silenci sobre els fets que va acabar amb una gran polèmica i desprestigi per a Vladímir Putin.

 

 

ARXIVAT A:
Ucraïna
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut