Columnes de fum a la frontera entre Israel i el Líban on s'estan produint enfrontaments entre l'exèrcit jueu i Hezbollah (Reuters/Aziz Taher)

Primers combats en l'ofensiva terrestre d'Israel al sud del Líban, segons confirma Hezbollah

Unes 55 persones moren en les últimes 24 hores arran dels atacs israelians en territori libanès, mentre també continuen els bombardejos a Beirut i a Gaza

Redacció/AgènciesActualitzat

La milícia xiïta libanesa, Hezbollah, assegura que s'ha enfrontat cara a cara amb la infanteria israeliana que provava d'entrar a la ciutat fronterera d'Odaisseh en el marc de l'ofensiva terrestre al Líban, iniciada a primera hora d'aquest dimarts.

En un comunicat, la milícia explica que ha aconseguit fer recular els efectius israelians en la que suposa la primera confirmació de combats cos a cos a la zona. "Els combatents l'han confrontat, li han infligit pèrdues i l'han obligat a retrocedir", ha detallat Hezbollah. 

Les forces de defensa d'Israel han informat que unitats d'infanteria regular i blindats s'han unit aquest dimecres a l'operació terrestre al Líban i han tornat a demanar a la població civil d'una vintena de localitats del sud del Líban que marxin de casa "per seguretat".

"S'estan lliurant ferotges combats al sud del Líban, on Hezbollah està fent servir l'entorn civil i els civils com a escuts humans per llançar els seus atacs", ha assegurat el portaveu de l'exèrcit Avichay Adraee, qui no ha especificat, però, si els combats són enfrontaments directes entre tropes o atacs aeris d'Israel.

La invasió és una ofensiva terrestre "limitada" contra les posicions de Hezbollah, segons l'exèrcit israelià, que ha assegurat que les operacions són "localitzades i selectives" en poblacions properes a la frontera.

Segons el govern libanès, una cinquantena de persones han mort i 156 han resultat ferides en el primer dia d'ofensiva terrestre israeliana al Líban, un balanç que se suma als més d'un miler de morts que ha fet ja l'exèrcit hebreu. 
 

Més bombardejos al sud de Beirut

Israel continua la seva ofensiva al Líban malgrat l'atac massiu de l'Iran amb uns 180 míssils contra Tel-Aviv, Jerusalem i altres punts de l'estat hebreu. L'exèrcit d'Israel ha reprès aquest dimecres a la mitjanit els bombardejos al sud de Beirut per "degradar" les capacitats militars de Hezbollah. 

Ho ha fet poc després de demanar als habitants de la zona, amb forta presència de simpatitzants del grup xiïta de Hezbollah, que s'allunyessin més de 500 metres de dos edificis del barri que havia identificat en vermell en dues fotografies aèries. 

Les forces de defensa d'Israel han informat que, com ja han estat fent els últims dies, l'aviació ha portat a terme "atacs selectius" contra diverses instal·lacions de producció d'armes i altres espais considerats "infraestructura terrorista" a la zona.

"Abans de l'atac, s'han pres nombroses mesures per minimitzar el risc de fer mal a la població civil, inclosa l'emissió d'avisos", ha assegurat en un comunicat, on ha insistit que Hezbollah ha "incrustat deliberadament" les instal·lacions de producció d'armes i el seu armament "a sota d'edificis residencials al cor de la ciutat de Beirut, amagant-los en zones poblades". 

"Estem lluitant contra l'eix del mal a tot arreu, inclosos els nostres heroics soldats que ara operen al sud del Líban i Gaza", ha advertit el primer ministre, Benjamin Netanyahu, en referència a la invasió terrestre llançada a la zona del sud al Líban, i que ha tingut com a resposta l'atac iranià.

Israel ha continuat atacant de forma selectiva suposades instal·lacions de Hezbollah a Beirut (Reuters/Amr Abdallah Dalsh)

Tercer atac a una escola a Gaza en 24 hores

Mentrestant, les forces de defensa israelianes han confirmat que han bombardejat una altra escola a la Franja de Gaza que se suma a les altres dues que ja havien rebut bombardejos en les últimes hores, amb diversos morts.

L'objectiu ha estat ara l'escola de secundària Brig on, segons Israel, Hamas hi operava un centre de comandament i control amb l'objectiu d'atacar Israel. De moment, no ha transcendit si hi ha hagut víctimes a conseqüència d'aquest bombardeig.

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient IsraelGazaGuerra a GazaLíban
Anar al contingut