Els voltants del Camp Nou poc abans de les 6 de la tarda (EFE- Marta Pérez)
Els voltants del Camp Nou poc abans de les 6 de la tarda (EFE- Marta Pérez)
Barcelona

Milers de persones es concentren abans del partit al Camp Nou en una acció de Tsunami

Els manifestants han tallat la Diagonal de Barcelona però els talls no ha afectat el trasllat dels dos equips fins a l'estadi

RedaccióActualitzat

El partit entre el Barça i el Reial Madrid ha començat a les vuit del vespre al Camp Nou sense que s'hagin produït incidents de gravetat previs al partit en la convocatòria que Tsunami Democràtic havia fet a les quatre de la tarda als voltants de l'estadi.

Mossos d'Esquadra han detingut una persona per haver llançat una ampolla de vidre a un agent. Els fets han passat a l'accés 18 en el marc d'una baralla entre Boixos Nois i manifestants concentrats per l'acció de Tsunami.

Després d'aquesta detenció, la Brimo ha hagut d'intervenir i s'han produït càrregues policials a la Travessera de les Corts.

La convocatòria de Tsunami, que porta per lema "Drets, llibertat, autodeterminació", ha quedat circumscrita als carrers del voltant del Camp Nou, que han quedat totalment blindats per la policia per garantir la seguretat del clàssic.

L'avinguda Diagonal de Barcelona ha estat tallada des de quarts de cinc de la tarda fins a tres quarts de set, en una de les primeres accions previstes per la convocatòria de Tsunami. Com a conseqüència d'aquest tall, s'ha tancat la sortida 11 de la ronda de Dalt i els accessos a la Diagonal per la B-23.

 

 

Tot i que la circulació per la Diagonal s'ha restablert poc abans de les set de la tarda, els talls han provocat llargues cues als accessos a la ciutat i s'han acumulat fins a 10 quilòmetres de retencions a la ronda de Dalt.

La Guàrdia Urbana ha comptabilitzat 5.000 les persones congregades al voltant del Camp Nou en resposta a la convocatòria de Tsunami Democràtic. Els convocants, en canvi, parlen de "desenes de milers".
 

Els jugadors arriben al Camp Nou sense incidents

Les portes de l'estadi s'han obert a un quart de set de la tarda, quan ja eren a dins jugadors, tècnics i directius dels dos equips. Els primers aficionats feia hores que s'esperaven a les escales d'accés al Camp Nou:

 

 

Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana han desplegat un dispositiu de seguretat sense precedents al voltant del Camp Nou i de l'Hotel Sofia, on s'han concentrat el Barça i el Reial Madrid. Barça i Madrid estaven concentrats en un mateix hotel, a escassos metres del Camp Nou, en un fet del tot inusual. Poc abans de les sis de la tarda, tots dos equips han sortit cap a l'estadi escortats per la policia.

 


Quan han sortit els autocars blancs que portaven jugadors, tècnics i directius del Reial Madrid, s'ha sentit una forta xiulada:

 



 

Un cop els dos equips ja eren dins el Camp Nou s'ha aixecat el dispositiu de seguretat que envoltava l'hotel de concentració. La gent que s'esperava a l'avinguda Diagonal prop de l'hotel ha baixat també en direcció al Camp Nou.

 


 

Tsunami Democràtic insisteix que la concentració convocada per al clàssic és una acció no-violenta i demana, en un comunicat, que es deixi accedir la gent al Camp Nou i que el partit Barça-Madrid es pugui disputar amb normalitat.

 


100.000 cartells "Spain, sit and talk"

Tsunami Democràtic ha repartit 100.000 cartells entre el públic assistent al partit, uns cartells amb el lema "Spain, sit and talk" que els espectadors han mostrat a l'inici del partit un cop ha sonat l'himne del Barça. 

 

 

Alguns aficionats han denunciat que els escorcolls de seguretat per accedir a l'estadi han estat especialment exhaustius i que agents de seguretat privada de Barça han requisat algunes d'aquests cartells i també caretes amb la imatge de Messi que s'havien repartit al voltant de l'estadi. 

 

 

En un tuit, Tsunami Democràtic ha dit al president del Futbol Club Barcelona, Josep M. Bartomeu, que aquest és un acte de censura i que "contradiu el que va dir públicament" l'entitat blaugrana ara fa uns dies, quan va assegurar que es garantiria "la lliure expressió a les graderies del Camp Nou".

 

 

Fonts de l'equip blaugrana han assegurat que no s'han donat ordres de requisar pancartes de Tsunami Democràtic, però sí les caretes de cartró amb el rostre de Leo Messi perquè la normativa de seguretat obliga els espectadors a no cobrir-se la cara per poder ser identificats

Pancartes de Tsunami Democràtic dins del Camp Nou (EFE)

 

Tsunami Democràtic demana a les forces de seguretat prudència, professionalitat i proporcionalitat davant de les accions previstes per a les properes hores i asseguren que les accions de Tsunami "s'emmarquen sempre en la més estricta no-violència i estan pensades per garantir la seguretat de tothom".

En les hores prèvies al partit, alguns participants en la protesta de Tsunami Democràtic han mostrat pilotes de goma simulades amb pilotes de platja i globus en protesta per l'actuació policial en convocatòries anteriors:

 

 

 


Alguns manifestants han cridat els noms dels independentistes que són a la presó i a l'exili i n'han demanat la llibertat:

 


 

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticEl Clàssic
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut