"Prince and Knight", una versió LGTBI dels clàssics contes de fades

El conte, publicat el 2018, s'ha fet viral per les piulades d'una usuària a Twitter
Redacció Actualitzat
TEMA:
Viral

El conte "Prince & Knight" ("El príncep i el cavaller") escrit per Daniel Haack i amb il·lustracions de Stevie Lewis es va publicar l'any 2018, però ara, gràcies a una piulada, s'ha fet viral.

Es tracta d'un conte infantil amb l'estructura clàssica dels contes de prínceps en busca de l'amor però no es tracta d'un príncep i una princesa. Els reis volen que el príncep trobi l'amor i el citen amb moltes princeses però no és el que ell vol, no és el que busca. 

 

Aleshores un drac ataca el poble i ell marxa a lluitar contra l'animal i es troba amb un misteriós cavaller.

 

Tots dos lluiten junts contra el drac i el vencen. El misteriós cavaller es treu el cas i hi ha un immediat amor a primera vista. Quan tornen al poble tothom està content que el príncep hagi trobat l'autèntic amor.  Tots dos es casen acompanyats dels reis que estan plens de joia.

El conte trenca molts tòpics tot i que no tots, dibuixa a les princeses desmaiades davant del príncep que les rebutja. 

És un relat modern del conte clàssic amb un nou model de família. Destaca el paper dels reis i la seva felicitat en veure el seu fill enamorat. Un model de família que no és habitual en els contes infantils. 

El mateix autor explica que molts homosexuals que són pares han compartit el llibre amb els seus fills i els hagués encantat tenir contes similars quan eren joves. 

La història i les seves il·lustracions ara s'ha fet viral per una piulada que ha aconseguit més de 28.000 retuits i 78.000 m'agrada. 

 

Els comentaris agraeixen molt que hi hagi un llibre infantil amb representació LGTBI. També demanen a Disney que faci la pel·lícula i en destaquen l'emotivitat de les il·lustracions.

El conte està entre els 10 millors llibres de l'American Library Association: 2019 Rainbow Book List, va ser nominat als Goodreads Choice Awards 2018 i està seleccionat per Amazon com un els Millors llibres per a nens del 2018. 

També podem trobar a Youtube lectures del llibre destacant les boniques imatges i l'important missate que transmet:

 

Daniel Haack ha explicat que treballant en mitjans de comunicació per nens es va adonar que hi havia manca de representació LGTBI

" Avui hi ha molts nens que no veuen a les seves famílies ni a les famílies dels seus amics representades en cap llibre que llegeixen, i vaig voler explicar una història que mostrès a les persones homosexuals LGTBI com herois i fer-ho d'una manera amigable per als nens"

 

"El príncep i el cavaller" forma part d'una sèrie de 4 publicacions. El segon "Jack (No Jackie)", escrit per Erica Silverman, es va publicar l'octubre del 2018, narra la història d'un transexual a través de dos germans, la Susan i el Jack.

Haack és també l'autor del tercer llibre de la sèrie que es publicarà aquest mes d'abril "Maiden and Princess", un conte de fades que narra l'amor entre dues princeses.

Veurem quin és el paper dels prínceps en aquesta història. 

ARXIVAT A:
Viral LGTBIQ+
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut