Logotip de Repsol
Repsol dona feina a 25.000 persones a tot el món.

Problemes informàtics en algunes estacions Repsol per la gran afluència de clients

El primer dia que s'aplica el descompte de 20 cèntims de les estacions ja preveien cues de clients que s'esperaven a avui per repostar

Actualitzat

Problemes en algunes estacions de servei de Repsol, el primer dia d'aplicació del descompte en els combustibles, una mesura del govern espanyol per pal·liar el fort encariment dels últims mesos, que s'ha agreujat amb la guerra a Ucraïna.

La companyia assegura que hi ha hagut "un problema puntual per la gran afluència de clients" que ha provocat un "alentiment de les operacions".

Repsol, que té més de 3.000 estacions a tot Espanya, nega una caiguda del sistema informàtic i afirma que la situació s'anirà normalitzant. "Les incidències han estat puntuals", hi afegeix.

Molts clients han reflectit a les xarxes socials els problemes que s'han trobat en algunes estacions de servei de la companyia d'arreu d'Espanya:


Els últims dies, les gasolineres havien notat una baixada del nombre de clients, que molt probablement s'esperaven a avui per omplir el dipòsit. És per això que responsables de les estacions de servei ja preveien que l'augment de feina pogués causar algunes cues.

Dels 20 cèntims de rebaixa, 15 els aporta l'Estat i la resta corresponen a les estacions de servei. Tot i això, la lletra petita de la norma aprovada pel govern espanyol precisa que, en el cas de les empreses del sector que no tinguin capacitat de refinatge a Espanya i no superin els 750 milions d'euros de facturació, l'Estat també es farà càrrec del pagament d'aquests 5 cèntims. A la pràctica, això suposaria que només Repsol, Cepsa i BP els hagin d'assumir.

El fet que les estacions hagin d'avançar els diners ha despertat les queixes del sector. Des d'aquest divendres, però, poden sol·licitar un avançament del descompte que han d'aplicar, i que han de començar a cobrar a partir de la setmana vinent.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha intensificat la vigilància fa uns dies per garantir que les estacions de servei no alterin els preus aprofitant el descompte de 20 cèntims per litre.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaEnergia
Anar al contingut