Processó de mòmies al Caire per donar a conèixer el nou gran Museu de la Civilització

Egipte organitza un gran espectacle aprofitant el trasllat d'una vintena de mòmies reials al nou gran Museu de la Civilització Egípcia
Actualitzat
TEMA:
Egipte

La ciutat del Caire ha estat escenari d'una desfilada de mòmies reials. En un dispositiu de trasllat sense precedents, les despulles de 18 reis i 4 reines de l'Antic Egipte s'han portat des del Museu del Caire, on reposaven des de fa més d'un segle, fins al nou Museu Nacional de la Civilització Egípcia que s'inaugura aquest diumenge.

La Desfilada Daurada dels Faraons, organitzada sense escatimar recursos pel govern egipci, vol ser també una crida per recuperar el turisme estranger, molt afectat des de l'inici de la pandèmia.

Part de l'espectacle que s'ha fet durant el trasllat de les mòmies (Reuters)

És un recorregut d'uns set quilòmetres que s'ha fet en menys d'una hora. S'ha tallat el trànsit del centre del Caire per facilitar el pas de la comitiva reial. També s'ha reforçat el dispositiu de seguretat a la plaça Tahrir, punt neuràlgic de la ciutat, i on se situa el Museu Egipci.

Caravana amb el trasllat de les mòmies pels carrers del Caire (Reuters)

La desfilada la componen 22 mòmies reals, que s'han transportat per ordre cronològic en carrosses daurades fetes per artistes egipcis que imiten els carros de combat que es van trobar a la tomba de Tutankamon. Dos dels faraons més coneguts pel gran públic, Ramsès II i Hatshepsut, han format part de la comitiva.

Un dels vehicles que han transportat les mòmies de museu a museu (Reuters)

Les mòmies anaven protegides en una mena d'embolcall de nitrogen, en condicions similars a les que estan al museu. Entre les 22 mòmies hi ha algunes que daten del segle XVI abans de Crist. La més antiga és la mòmia de Seqenenre Tao. La més moderna és del segle XI abans de Crist.

Dispositiu per traslladar la mòmia de Hatshepsut (Reuters/Amr Abdallah Dalsh)

En la seva nova ubicació, les 22 mòmies s'exposaran en una galeria especial en el modern Museu Nacional de la Civilització Egípcia, a la localitat de Fustat.

La majoria de les mòmies que es traslladen al nou gran Museu de la Cultura Egípcia van ser descobertes a la necròpolis de Deir al Bahari i a la Vall dels Reis, a prop de Luxor, a finals del segle XIX i no havien sortit mai del museu del Caire des de començaments del segle XX.

Vista aèria dels vehicles que portaven les mòmies (Reuters)

Durant la desfilada s'ha fet també un espectacle musical que s'ha retransmès per la televisió egípcia.

La gran desfilada de mòmies egípcies ha cridat l'atenció d'aficionats a l'arqueologia de molts punts del planeta. L'espectacle s'ha transmès per 300 canals de televisió de tot el món.

Una de les mòmies reials que s'han portat al nou museu (Reuters)
ARXIVAT A:
Egipte Museus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut