El producte s'ha retirat del mercat pel perill que suposa (AEMPS)

Prohibeixen i retiren un altre producte cremagreixos que pot generar arrítimes i cardiopaties

Les càpsules Juliette capsule L-Carnitine Lepidum també poden provocar accidents vasculars greus, sequedat de boca, mal de cap, insomni o restrenyiment
Redacció/Agències
TEMA:
Salut

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha prohibit la venda i ha ordenat la retirada immediata d'un complement alimentari cremagreixos que conté sibutramina, un supressor de la gana que provoca greus efectes per a la salut.

Es tracta de Juliette capsule L-Carnitine Lepidum càpsules, que en l'etiquetatge ocultava que contenia aquesta substància anorexígena.

Tal com recorden les autoritats sanitàries, la sibutramina proporciona una sensació de sacietat i un augment de la despesa calòrica, però també pot generar arrítmies, cardiopaties isquèmiques i accidents vasculars greus.

Altres afectes adversos que pot provocar aquest producte són sequedat de boca, mal de cap, insomni o restrenyiment. També és molt habitual que provoqui reaccions si es combina amb altres medicaments.


Només indicava ingredients d'origen vegetal

El mes passat l'agència dependent del Ministeri de Sanitat ja va retirar del mercat diversos complements d'aquest tipus pel mateix motiu.

En aquest cas, l'anàlisi del laboratori de l'agència ha determinat que el producte conté una quantitat suficient de sibutramina perquè s'hagi de considerar un medicament, malgrat que l'etiquetatge només indica "enganyosament" una sèrie d'ingredients d'origen vegetal, donant "informació falsa sobre la seva seguretat".

La sibutramina formava part de la composició de medicaments amb recepta destinats al tractament de l'obesitat, però la Unió Europea en va suspendre la comercialització pels greus afectes adversos de tipus cardiovascular.

ARXIVAT A:
Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut