Vot en una urna

Prorrogat fins dilluns el termini per demanar el vot des de l'estranger per al 28A

La pròrroga es justifica pels problemes tècnics per demanar el "vot pregat"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

Els espanyols residents a l'estranger tenen temps fins dilluns que ve, 1 d'abril, per demanar el vot per a les eleccions generals del 28 d'abril. En principi, el termini acabava ahir, divendres, però la Junta Electoral Central (JEC) ha decidit ampliar-lo. El poden sol·licitar tots els que formin part del CERA, el cens electoral de residents absents.

Ho havia demanat la Direcció General d'Espanyols a l'Exterior i també el PP. La pròrroga es justifica pels problemes tècnics a la web de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per demanar el "vot sol·licitat".

Per la urgència del problema, la decisió l'ha pres el magistrat que presideix la JEC.

L'ampliació del termini, que s'ha fet amb caràcter excepcional, ja s'ha comunicat a totes les juntes electorals, als representants dels partits i a l'administració de la Comunitat Valenciana, que el 28 d'abril també té eleccions autonòmiques.

El "vot pregat": si es vol votar des de l'estranger, abans s'ha de demanar

No és la primera vegada que hi ha problemes per demanar el vot des de l'estranger. N'hi ha des de la modificació de la llei electoral que va entrar en vigor el 2011. La modificació volia evitar el que es coneixia com "el vot dels morts", el vot de persones que ja havien mort, per culpa d'un cens no actualitzat.

La llei es va aprovar amb el suport de PP, PSOE, CiU i PNB. Des d'aleshores, per votar des de l'estranger abans s'ha de demanar. És el que es coneix com a "vot pregat".

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut