Prorroguen la moratòria de les hipoteques, lloguers i subministraments fins al 30 de setembre

El vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, ha anunciat que l'anomenat "escut social" s'allarga per no "deixar ningú enrere"
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Enmig de previsions econòmiques gens favorables per a Espanya a causa de la Covid i de les conseqüències socials que això comporta, el govern espanyol ha decidit prorrogar les moratòries en el pagament de les hipoteques, els lloguers i els subministraments domèstics fins al 30 de setembre.

N'ha informat avui el vicepresident espanyol Pablo Iglesias en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Com ja ha passat amb els ERTOs, el govern espanyol ha decidit també prorrogar algunes de les mesures aprovades a finals de març per pal·liar els efectes de la crisi. Iglesias ha insistit que es tracta de "no deixar ningú enrere" i que les mesures responen a la "justícia social i eficiència econòmica".

L'anomenat escut social s'allarga fins al 30 de setembre

Pel que fa al lloguer, l'arrendatari podrà allargar el seu contracte durant sis mesos més mantenint les mateixes condicions, i evitar així pujades abusives de preus.

Les famílies vulnerables, amb problemes per fer front a les quotes mensuals, tindran ara més marge de temps per demanar una moratòria si el propietari és un gran tenidor o una empresa pública.

També s'aturen els desnonaments almenys fins al 2 d'octubre.

Prohibit tallar l'aigua i la llum

Les empreses de serveis bàsics, com l'aigua, la llum i el gas, no podran tallar el subministrament als clients amb dificultats per pagar els rebuts, almenys fins al 30 de setembre. Es garanteixen així els serveis bàsics, segons apunta el govern.

I els col·lectius vulnerables -els autònoms que hagin cessat la seva activitat o que hagin vist reduïts considerablement els seus ingressos- podran continuar sent beneficiaris del bo social i accedir a un descompte en la factura elèctrica del 25%.

Pel que fa a les hipoteques, s'amplia també fins al 29 de setembre el termini per demanar una moratòria en el pagament de les quotes, com també d'altres préstecs bancaris sempre que es compleixin els criteris de vulnerabilitat.

Habitatges de lloguer més assequible

El govern espanyol també ha aprovat aquest dimarts un decret per incentivar la construcció d'habitatge de lloguer a preu assequible. Segons ha explicat el ministre José Luis Ábalos, les administracions podran cedir sol públic als promotors privats abaratint i, fins i tot eliminant, el pagament de qualsevol cànon. A canvi, hauran de construir les vivendes i encarregar-se de gestionar-les.
 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut