Càstig econòmic de Brussel·les a Facebook (Reuters)
Càstig econòmic de Brussel·les a Facebook (Reuters)
Madrid

Protecció de Dades investiga WhatsApp per la seva nova política de privacitat

El 25 d'agost, la companyia va anunciar que compartiria amb Facebook el número de telèfon dels usuaris

RedaccióActualitzat

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha obert una investigació per saber si la nova política de privacitat de WhatsApp compleix la legislació espanyola.

WhatsApp obliga els usuaris a compartir el número de telèfon amb Facebook. Fa un mes ja oferia als usuaris l'opció de rebutjar la compartició de dades. En alguns missatges, fins i tot, va comunicar que, si no accepten les seves condicions de privacitat, no podrien fer servir WhatsApp.

Quan a l'agost es van començar a enviar els missatges oferint la possibilitat de compartir dades entre les dues empreses es va provocar una allau de queixes d'usuaris i una gran polèmica entre reguladors i organismes de protecció de dades per saber si això que feia WhatsApp era legal o no.

Alemanya prohibeix l'intercanvi de dades

El primer país a pronunciar-se ha estat Alemanya, que, mitjançant una ordre administrativa, prohibeix l'intercanvi de dades entre WhatsApp i Facebook. Sembla que la Unió Europea també intervindrà en aquest sentit.

Acceptar el servei podria obrir la porta a fer que els usuaris puguin rebre missatges patrocinats o publicitat relacionada amb els seus gustos. De moment, però, no sembla que tinguin cap altra opció que acceptar si vol continuar comunicant-se amb WhatsApp, l'aplicació de missatgeria més popular i utilitzada en el nostre entorn.

Anar al contingut