Protestes als EUA per la presència de la bandera confederada als edificis públics
La bandera dels confederats, un símbol de la supremacia blanca, oneja encara davant del Capitoli de Colúmbia, la capital de Carolina del Sud, l'estat on un jove blanc va matar nou feligresos negres a l'església de Charleston
Polèmica als EUA per la bandera confederada que oneja al Capitoli, la seu parlamentària de Colúmbia, la capital de Carolina del Sud, on dimecres un noi blanc va assassinar nou feligresos negres en una església de Charleston.
La bandera confederada era el símbol dels estats secessionistes del sud dels Estats Units. Des del final de la guerra civil nord-americana, el 1865, el debat sobre la presència d'aquesta bandera es manté viu. Per als seus defensors, es tracta d'un tribut als que van lluitar en la guerra i un símbol de la llibertat d'expressió. Per als detractors, simbolitza l'esclavitud i la segregació racial.
Un símbol que han assumit com a propi els defensors de la supremacia blanca, amb els quals s'identificava obertament l'assassí de Charleston. Dylann Roof s'havia fotografiat enarborant la bandera del confederats.
Les xarxes social s'han omplert amb missatges que exigien que la bandera fos retirada immediatament. El "hastag" #TakeDownTheFlag ha congregat les veus que demanen que la bandera deixi d'onejar davant el Capitoli de Colúmbia.
The confederate flag still flies in South Carolina. #TakeDownTheFlag pic.twitter.com/3TuZ98POlI
deray mckesson (@deray) June 21, 2015
La protesta també ha sortit al carrer, centenars de persones han demanat la retirada de la polèmica bandera confederada.
La polèmica insígnia dels confederats continua hissada fins a dalt de tot del pal davant el Capitoli de Colúmbia, mentre que la bandera federal nord-americana i la de l'estat de Carolina onegen a mig pal en senyal de dol. Per als manifestants, el simbolisme de la bandera i la seva posició preeminent és una ofensa als morts a l'església de Charleston.