El vol que diumenge va anar de Madrid a Gran Canària anava molt ple (Patricia Cabrera @patricabrera8)

Protestes per un vol a les Canàries que no manté les distàncies entre passatgers

Iberia assegura que compleix la llei i el govern canari demana al Ministeri de Transports que extremi els controls

Sílvia MateuActualitzat

L'avió d'Iberia Express que diumenge va volar des de Madrid a l'illa de Gran Canària anava gairebé ple i era impossible respectar la distància entre les persones que, com ja sap tothom, és una de les regles d'or per evitar el contagi del coronavirus.

Els passatgers se'n va queixar per les xarxes socials i les protestes han arribat a l'àmbit polític.

Les imatges que van difondre a Twitter mostren que hi havia molt pocs seients buits a la cabina.

 

 

 

El govern canari ha demanat al Ministeri de Transports que extremi els controls i ha demanat a les aerolínies el compliment de "la normativa que estableix l'adequada separació de seguretat entre passatgers", com ha dit el conseller de Transports, el socialista Sebastián Franquis.

 

També han demanat explicacions al Ministeri de Transports la diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, i el diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo.

 

A l'avió se sent, per megafonia, que "és legal volar amb la plena ocupació del vol, qui vulgui baixar, que baixi".

 

Iberia diu que és legal

En resposta a les queixes dels passatgers, per Twitter, Iberia Express assegura que "compleix totes les normes de seguretat" i que "han reforçat la neteja i desinfecció".

 

 

 

Iberia Express assegura que complia la llei (Europa Press)

 

El reial decret del 14 de març, que fixa les condicions de l'estat d'alarma, es limita a assenyalar que "els operadors de transports prendran les mesures necessàries per procurar la màxima separació possible entre els passatgers", sense fixar quina ha de ser la distància.

En general, no hi ha hagut problemes perquè l'ocupació dels vols ha estat baixa durant l'estat d'alarma.

 

Mascaretes i mig avió

Des d'aquest dilluns les Canàries són una de les regions que han entart en fase 1. Segons l'ordre del 9 de maig que estableix les condicions a aplicar en la fase 1 de la desescalada per garantir una mobilitat segura, les condicions són més concretes:

"Es considera suficient oferir al públic només el 50% de la capacitat total de cada aeronau, per assegurar la deguda separació entre passatgers"

 

Iberia també ha recordat que és obligatori l'ús de mascaretes que cobreixin el nas i la boca, des d'aquesta setmana, a tots els mitjans de transport, inclosos els avions, d'acord amb l'ordre dictada pel Ministeri de Transport.

Diumenge, tant la Comunitat de Madrid com les Canàries estaven encara en fase 0 del desconfinament.

Els vols entre la Península i les Canàries s'han mantingut durant l'estat d'alarma, tot i que amb menys freqüència del que és habitual, i s'exigeix als passatgers que justifiquin la necessitat de volar, perquè no es permeten els desplaçaments per turisme.

ARXIVAT A:
MobilitatEstat d'alarmaCoronavirus
Anar al contingut