Públic nudista en una sessió especial a cinemes de Barcelona, València i Madrid
Els cinemes Girona de Barcelona han tingut un públic original, aquest migdia, en una sessió especial per a nudistes, que han assistit a l'estrena de "Tú no eres yo", el primer llargmetratge dels guionistes i directors valencians Marisa Crespo i Moisés Romera i protagonitzada per Roser Tapias. Es tracta d'un thriller que s'ha fet amb la participació de l'Associació Naturista Valenciana, ANVA.
És la primera pel·lícula a Espanya que compta amb projeccions especials per a públic nudista en sales comercials, en una iniciativa que han anomenat "Cine al natural".
Només hi podien assistir membres de les associacions participants i simpatitzants.
A més de Barcelona, també s'han fet sessions simultànies a València, als cinemes Lys, i a Madrid, al cinema Embajadores. A Barcelona i Madrid, el preu de l'entrada era de 7 euros i a València de 6,5.
Els assistents han hagut d'entrar al cinema amb roba i, ja dins de la sala, s'han pogut despullar.
Era obligatori l'ús de pareos o tovalloles damunt de les butaques, per raons d'higiene.
Dins de la Federació Naturista Internacional, s'han fet activitats culturals semblants. A París i Marsella, per exemple, s'han fet diverses visites a museus, aquest any.
"La nuesa encara crea molts tabús"
El nudisme no es fa només a l'estiu, però "a l'hivern no és tan fàcil despullar-se a la natura i l'aire lliure", assenyala Segimon Rovira, vicepresident del Club Català de Naturisme i president de la Federació Naturista-Nudista de Catalunya.
En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha explicat que també fan activitats a l'hivern "com un spa nudista o participar en la Marató amb una caminada prop de Vilanova i la Geltrú".
Rovira ha lamentat que "la nuesa encara crea molts tabús i molts malentesos" i que l'objectiu de la seva associació és donar a conèixer "una nuesa natural, desvinculada del sexe".
El nudisme "és un estil de vida i està bé normalitzar-lo, des del respecte", afegeix Ángela Botero, que el practica.
Sobre aquesta projecció de cinema, Segimon Rovira lal veu més aviat com "una cosa anecdòtica", però la defensa "com una forma més de promoure la nuesa amb naturalitat, en diferents vessants i situacions, sense forçar".