La zona d'Igualada és una de les més castigades pel coronavirus ((EFE/Susanna Díaz))

Pugen a 17.147 els casos de Covid-19 a Espanya, 3.431 més que fa 24 hores

Segons el Ministeri de Sanitat, la pandèmia ha causat 767 morts, hi ha 1.107 altes i 939 malalts estan ingressats a l'UVI
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Continuen augmentant les xifres de morts i contagiats per coronavirus. Les persones amb la Covid-19 a tot l'estat són 17.147, segons les últimes dades oficials; 3.431 més que fa 24 hores. 939 pacients estan ingressades a l'UCI. En contrapartida, 1.107 ja han rebut l'alta mèdica.

Fins ara, 767 persones han mort a l'estat arran del coronavirus, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat. Madrid encapçala l'estadística amb 498 víctimes mortals. En només un dia, a la Comunitat de Madrid hi ha hagut 108 morts per aquesta malaltia. La xifra total representa el 65% del total de víctimes a Espanya.

Les autoritats sanitàries preveuen un augment exponencial dels casos els proxims dies, però com ha recordat el doctor Trilla aquest matí, i com explica el Departament de Salut, es calcula que encara poden passar uns deu dies per arribar al pic de la pandèmia.

Si hi ha autocontrol i seguiment de les mesures, l'ascens dels casos serà més suau i la velocitat de nous positius serà menor.


Fernando Simón: "Aquests són els dies difícils"

A Madrid ha mort el 65% de les víctimes de tot l'estat (EFE/Mariscal)


En la seva compareixença habitual per fer balanç de la situació, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que estem passant pels moments més complicats de l'epidèmia:

"De mica en mica ens anem acostant al pic màxim. Aquests són els dies difícils perquè encara són uns dies que veurem un augment de casos. Cada dia n'hi haurà més. La taxa de creixement s'anirà reduint però seran uns dies en què haurem de mantenir la tensió."

Fernando Simón també ha explicat que el govern espanyol està enllestint una nova ordre per actuar "de manera molt estricta" a les residències per a gent gran. Aquesta mesura se sumarà a les restriccions ja imposades com la reducció de visites. Simón ha dit que "seguim tenint problemes i això ens obligarà a donar ordres molt estrictes per garantir la seguretat en aquests centres".

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries


Els centres d'avis han estat alguns dels principals focus de casos de la malaltia. A Madrid, la Fiscalia investigarà les morts per coronavirus d'una residència de Monte Hermoso, amb 17 defuncions. En tot cas, Fernando Simón ha dit que la xifra de persones mortes en aquests centres no és superior al que tenen altres països.


A Itàlia s'allarga el confinament

Mentrestant, a Itàlia allargaran el confinament més enllà del 3 d'abril. El primer ministre, Giuseppe Conte, ho considera inevitable després que aquest dimecres es va registrar, amb 475 morts, el pitjor balanç en un sol dia des de l'inici de pandèmia al país. Ja hi ha hagut gairebé 3.000 víctimes mortals amb el virus.

A la Xina, en canvi, per primer cop des que va esclatar la crisi del coronavirus, no s'ha registrat cap nou contagi d'origen local.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut