Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín, en l'entrevista d'El Punt Avui Televisió
Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín
Brussel·les

Puig, Serret i Comín volen construir des de Bèlgica els fonaments de la república

Estan convençuts que els tribunals europeus acabaran posant en evidència la justícia espanyola

RedaccióActualitzat

Els consellers cessats pel 155 i que són a Brussel·les, Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig, confien que la feina que puguin fer des de Brussel·les es complementi amb la del govern de la Generalitat a Catalunya.

Meritxell Serret es mostra disposada a treballar per construir des de Brussel·les els fonaments d'una futura república:

"La nostra situació personal veurem com evolucionarà. Tenim ganes de poder continuar contribuint al projecte de país. Tenim ganes de continuar construint república des d'aquí".

Tots tres, entrevistats per "El Punt Avui", es mostren disposats a repetir en el càrrec i estan convençuts que els tribunals europeus acabaran posant en evidència la justícia espanyola. Segons Toni Comín, això farà que tot el procés sigui més curt:

"El que creiem és que, des d'aquí, aquest apel·lar a la justícia internacional potser permetrà que sigui més curt del que ens pensem. En la justícia internacional hem de tenir una certa confiança, sense avançar victòries que no s'han produït. I si la justícia internacional actua potser tot això no serà tan llarg"

Lluís Puig, conseller de Cultura destituït pel 155, des de Brussel·les veuen astorats com les llibertats han patit un greu retrocés:

"Els que ens angoixa és veure el desgavell que s'està fent quan tornar a fer lletres per una cançó et porta a la presó, o les obres d'art són espoliades de manera injusta i després s'han d'omplir les mateixes parts amb obres d'art censurades demanant llibertat als presos polítics"

Per Toni Comín això és una mostra clara de "la voladura de l'estat de dret" a Espanya:

"El que és greu és que això representa la voladura de l'estat de dret. Això representa l'amenaça de tots els drets dels ciutadans de Catalunya"

 

Lluís Puig destaca que una de les coses que més els ajuda a mantenir les ganes de seguir treballant per la república és el suport continu que reben des de Catalunya:

"Hi ha una cosa que llavors, no és que en dubtéssim, però no sabíem... i que ara hem constatat i sabem. I és que no ens deixen sols mai, els dos milions i mig de persones, que no s'han aturat les mobilitzacions, que no ens cansarem ningú mai de posar llaços grocs".

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonatProcés català
Anar al contingut