La primera petició no va ser revocada, sinó suspesa, a l'espera que s'acabessin els tràmits

Puigdemont demana un nou permís per viatjar al Quebec a causa d'errors burocràtics

El Canadà va suspendre la petició de viatge feta a finals d'abril per falta de documentació

Actualitzat

Carles Puigdemont ha tramitat una segona petició per viatjar al Quebec després que les autoritats canadenques li van denegar l'entrada al país.

Així ho han explicat en roda de premsa l'advocat canadenc de Puigdemont, Stéphane Handfield, i el president general de la Societat Saint-Jean-Baptiste (SSJB) de Mont-real, Maxime Laporte.

Segons han informat, l'equip de Puigdemont ha fet una nova petició per obtenir l'Autorització Electrònica de Viatge (AEV) necessària per entrar al país. L'objectiu és que pugui fer una visita al Quebec del 10 al 14 de juny.

 

 

Des de la SSJB afirmen que vigilaran "de molt a prop" quina és la resposta del Ministeri d'Immigració del Canadà. Durant la roda de premsa, Handfield ha dit que s'asseguraran que el procediment "va bé".

De fet, el Canadà va suspendre a finals d'abril l'autorització de viatge a Carles Puigdemont perquè no va rebre la informació addicional que li havia sol·licitat per formalitzar el tràmit, segons ha explicat el diari canadenc "La Presse".

D'acord amb aquest rotatiu, Puigdemont va pagar a l'empresa catalana Electronic Travel Service 93 dòlars canadencs, en comptes dels 7 dòlars que requereix el govern d'Ottawa, per gestionar l'autorització electrònica de viatge que necessiten els ciutadans europeus que volen visitar el país.

Després d'enviar la sol·licitud, aquesta empresa mai no va remetre a l'expresident català dues cartes en les quals les autoritats canadenques sol·licitaven dades addicionals per completar el procés.

"La Presse" assegura que l'expresident català va rebre una comunicació d'Electronic Travel Service en què se li deia que la seva autorització de viatge havia estat "revocada", en comptes de suspesa.

L'advocat canadenc de Puigdemont, Stéphane Handfield, ha afirmat que el seu client estava convençut que estava tractant directament amb el govern del Canadà, quan, en realitat, estava tractant amb aquesta empresa.

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont
Anar al contingut