Puigdemont demanarà autorització al jutge per participar en el debat d'investidura

Josep Rull, diputat de Junts per Catalunya, explica en el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio els pròxims pasos per investir Puigdemont

Juli RodésActualitzat

Carles Puigdemont demanarà l'autorització prèvia al jutge per poder participar en el debat d'investidura, el requisit legal que el Tribunal Constitucional estableix en la seva resolució.

Així ho ha explicat, en el programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, Josep Rull, diputat de Junts per Catalunya.

"El president Puigdemont farà allò que [diu] el Tribunal Constitucional -amb un plantejament inaudit i un frau de llei- i demanarà aquesta autorització al jutge."

Rull també ha volgut remarcar que la prioritat "és investir el president Carles Puigdemont" en un "context complicat" perquè "la separació de poders està constantment afectada i vulnerada".

En aquest sentit, Rull considera que la resolució del Constitucional està "fora d'allò que és la base d'un ordenament jurídic previsible i sòlid i homologable en termes europeus".

"El problema, més que mai, no el tenim els independentistes catalans, no el té Carles Puigdemont, no el té el poble de Catalunya. El problema greu el té la democràcia espanyola. El problema greu, en aquests moments, amb aquesta demolició de l'estat de dret a Espanya, el té el poble espanyol."

Rull considera, també, que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, si tingués una espurna de dignitat política hauria de plegar immediatament".

"La pretensió del govern espanyol era que no hi hagués ple de cap de les maneres, que no es pogués investir de cap forma Carles Puigdemont, que allò que ha votat el poble de Catalunya no es pogués concretar. I, tanmateix, el Tribunal Constitucional permet que el ple continuï endavant."

ARXIVAT A:
Eleccions 21DInvestiduraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut