Puigdemont i Comín atenent els mitjans a la porta del Parlament Europeu

Puigdemont denuncia "discriminació" del Parlament Europeu per no deixar-lo entrar

Els advocats demanen explicacions de per què uns eurodiputats espanyols van poder acreditar-se i els seus clients no
Actualitzat
TEMA:
Parlament Europeu

TV3 ha tingut accés als dos burofaxs que els advocats de Carles Puigdemont han enviat al president del Parlament, Antonio Tajani, i al secretari general de la institució, l'alemany Klaus Welle, que és qui hauria donat directament la instrucció de no autoritzar l'entrada dels dos eurodiputats catalans.

Els advocats demanen explicacions de per què uns eurodiputats espanyols van poder acreditar-se i els seus clients no si l'explicació oficial és que el Parlament encara no ha rebut de les autoritats espanyoles la llista oficial d'eurodiputats, quan la llista dels noms de les persones elegides ja hauria estat enviada al Parlament Europeu.

Segons els advocats, aquest dimecres a l'entrada del Parlament, els funcionaris tenien una llista on constaven Puigdemont i Comín, però en un altre color que la resta, i demanen tenir-ne una còpia perquè això voldria dir que constaven com a escollits.

A la recepció també vam mostrar la llista amb els noms de tots els membres elegits d'Espanya, incloent-hi el nom de Carles Puigdemont i de Toni Comín. A partir d'aquesta llista, es va permetre que tots els altres representants espanyols elegits arribessin i complissin els tràmits. Demanem una còpia d'aquesta llista. Demanem que el client sigui tractat com qualsevol altra persona triada."

L'escrit també recorda que no correspon al Parlament impedir l'entrada a cap eurodiputat i menys actuar de manera discriminatòria.

Observem que el personal del Parlament Europeu és discriminatori: es va permetre que tots els altres noms d'aquesta llista arribessin i completessin els tràmits, amb l'excepció de Carles Puigdemont i Toni Comín."

Demanen per escrit les motivacions que van portar a una decisió que consideren arbitrària i també una còpia de les càmeres de l'entrada al Parlament on es veuria clarament que els funcionaris tenien una llista on hi constaven els noms dels 54 eurodiputats escollits a Espanya.

"Demanem que ens proporcioneu el registre escrit de la vostra decisió de denegació, així com els motius pels quals s'han admès els altres representants electes i Puigdemont no. (...) Li demanem que ens proporcioni la decisió i la motivació."

També demanen que s'acabi amb aquesta diferència de tracte:

"Li demanem que intervingui i posi fi a aquest tracte i obstrucció desiguals per part del personal."

Puigdemont i Comín també han presentat una denúncia a la defensora del poble europeu on li demanen que actuï davant d'una actuació del secretari general del Parlament que consideren il·legal i que fins i tot podria considerar-se, diuen, delictiva.

El Parlament europeu que sempre havia dit que en el cas català no seria proactiu sinó que esperaria les decisions que es poguessin prendre a Espanya, està des d'ahir a l'ull de l'huracà.

ARXIVAT A:
Parlament Europeu Eleccions europees 26M
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut