Carles Puigdemont (ACN/Nazaret Romero)

Es consuma la ruptura entre PDeCAT i JxCat amb la baixa de Puigdemont, consellers i presos

Jordi Puigneró, Damià Calvet, Mertixell Budó, Miquel Buch i Jordi Turull també estripen el carnet de la formació que lidera David Bonvehí

RedaccióActualitzat

El president Carles Puigdemont  s'ha donat de baixa del PDeCat, després de la demanda contra la seva formació pel control de la marca JxCat.

En una piulada, Puigdemont afirma que "ara, continuarà treballant per mantenir una relació cordial" amb el PDeCat:

 

La reacció del líder del PDeCAT, David Bonvehí, no s'ha fet esperar i ha assegurat que continuaran parlant:

 

La decisió del Partit Demòcrata de dur als tribunals Junts per Catalunya, per un possible ús fraudulent d'aquesta marca, ha tensat encara més les relacions entre les dues formacions.

 

Els presos de JxCat també es donen de baixa

En la mateixa línia, el vicepresident de JxCat, Jordi Turull, també ha anunciat que deixa la militància del PDeCAT. En una carta dirigida a Bonvehí, l'exconseller de Presidència apunta que "les darreres dinàmiques, decisions i pronunciaments de la direcció" del PDeCAT "fa molt complicat en consciència mantenir alhora una doble militància":

 


Segons avança l'agència ACN, en les properes hores també oficialitzaran aquest pas Josep Rull i Quim Forn, els altres dos presos de JxCat que tenen carnet del PDeCAT.


Quatre consellers també estripen el carnet

Justament, l'executiva del partit liderat per David Bonvehí s'ha reunit arran del degoteig de baixes, que va començar fa dos dies amb els senadors del grup parlamentari de JxCat i també l'exconseller Lluís Puig.

Aquest matí, els consellers Jordi Puigneró, Damià Calvet, Mertixell Budó i Miquel Buch també s'han donat de baixa del PDeCAT. Així, la titular d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, és l'únic membre del govern que es manté al PDeCAT.

En un comunicat conjunt, els quatre consellers culpen el partit que presideix David Bonvehí de "no seguir" el mandat de les bases i "judicialitzar" la relació amb JxCat.


De fet, al grup de JxCat al Parlament de Catalunya, la majoria de diputats ja no formen part del PDeCAT.

800 baixes a les bases del PDeCAT

I aquest dilluns, el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha confirmat que un 7% de les bases han estripat el carnet de la formació com a conseqüència de la crisi oberta contra la formació de Carles Puigdemont. Són unes 800 baixes d'associats.

Solsona ha rebaixat la importància de la batalla que manté amb Junts per Catalunya pel control de la marca. Solsona n'ha parlat com un tema "administratiu" i una decisió "executiva".

El portaveu, en la línia de Bonvehí, ha garantit que, malgrat tot, continuen negociant "per mirar com encarem aquest inici de curs en el qual les nostres prioritats són l'entesa i l'acord, però també forjar un projecte polític.

La vista per la demanda del PDeCAT contra JxCat pel control de les sigles es farà el 25 de setembre a les 15.30, al jutjat de primera instància 3 de Barcelona.

ARXIVAT A:
PDeCATCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut