Carles Puigdemont, amb altres dirigents de Junts per Catalunya, aquest dimecres a Waterloo (ACN)

Puigdemont insta Sánchez a negociar amb Junts i no "a través d'intermediaris"

El líder de Junts ho ha dit a Waterloo en la reunió amb els diputats de Junts al Parlament per fixar les directrius del partit per a la legislatura
Redacció
TEMA:
Junts

El líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a parlar amb Junts si vol arribar-hi a acords i que no ho faci "a través d'intermediaris".

Ho ha dit aquest dimecres en una reunió a Waterloo amb el grup de Junts al Parlament de Catalunya, en què ha retret a Sánchez haver intentat utilitzar el Cercle d'Economia per influir Junts:

"No cal que el senyor Pedro Sánchez vagi a demanar res al Cercle d'Economia perquè ens faci arribar no sé quin missatge, el que ha de fer el senyor Sánchez és parlar directament amb Junts, com ha de fer el president Illa, parlar directament amb Junts i no a través d'intermediaris pensant-se qui sap què." 

En aquest sentit, Puigdemont ha dit que Junts va rebutjar donar suport als objectius de dèficit proposats pel govern espanyol perquè les institucions catalanes tinguin més marge de despesa.


Acusa Illa de "no voler molestar el PSOE"

Ha afegit que, de fet, el seu partit està lluitant perquè les principals institucions, governades pel PSC, disposin de més recursos i ha acusat aquest partit de no reclamar-ho "per no molestar el PSOE":

"Sap molt de greu que ho hàgim de fer nosaltres i no ho faci el president del meu país. Sap molt de greu que primi més l'interès del partit de no molestar el PSOE que no pas l'interès dels catalans."

Puigdemont ha aprofitat per acusar el president de la Generalitat, Salvador Illa, d'estar-se dedicant a desnacionalitzar Catalunya, tot amagant-ho darrere l'eufemisme "normalitzar".

En aquest sentit, l'ha acusat d'haver "omplert" el govern de persones que odien l'independentisme i pròximes a Societat Civil Catalana i li ha retret que aquest dimarts no dediqués "ni un minut" a recordar els ciutadans que van votar l'1-O.

Reunits per fixar les directrius de la legislatura

La reunió amb els diputats durarà fins aquest dijous i l'objectiu és fixar les directrius del partit per a la legislatura, començant pel debat de política general, que se celebrarà d'aquí a pocs dies. 

Puigdemont els ha dit que el context per al partit és "extremadament difícil", però els ha demanat que no malbaratin esforços en "objectius equivocats" i que siguin "imaginatius".

Ha qualificat el govern d'Illa de "dèbil" i sortit d'un pacte presentat com a fruit "del federalisme d'esquerres i l'independentisme d'esquerres que ni federalitza ni independitza ni esquerranitza".

Ha admès que Illa tindrà "molt marge per acabar la feina", però que per això Junts té la responsabilitat de "denunciar cada deriva sectària" que tingui el govern al llarg de la legislatura.

D'altra banda, una de les qüestions que ha d'aclarir Carles Puigdemont els pròxims dies és si presentarà o no candidatura a presidir el partit en el congrés que Junts celebrarà a finals de mes. 

 

 

ARXIVAT A:
Junts Carles Puigdemont
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut