Puigdemont: "No ens deixarem desnonar de la democràcia"

Després de firmar la convocatòria del referèndum de l'1-O, el president promet defensar "fins al final" el dret dels catalans a decidir
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El president Puigdemont ha promès defensar "fins al final" el dret dels catalans a decidir. En una compareixença després de la signatura del decret de convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre, Puigdemont ha remarcat que seran ferms:

"Ningú no té l'autoritat ni el poder de sostreure'ns el dret a decidir. És de la gent, dels catalans. No ens deixarem expropiar aquest dret. No ens deixarem desnonar de la democràcia."

El president ha assegurat que en el moment actual "no hi caben pors, amenaces ni insults", sinó que és "de gran esperança i reconeixement dels que ens han precedit en la lluita de les conquestes democràtiques".

El cap del govern ha denunciat un cop més la "politització" del Tribunal Constitucional i ha argumentat que la democràcia comporta "acceptar el veredicte de la gent":

"Convoquem els ciutadans a decidir de quina manera consideren que cal orientar el futur de Catalunya. Si per l'actual camí d'autonomia i Estatut retallat, o amb un nou camí com a estat independent en forma de república. La decisió dels ciutadans ens vincularà."

Puigdemont ha comparegut al Parlament acompanyat de la resta de membres del govern a la mitjanit, encara amb el ple del Parlament en marxa.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut