Captura de la foto que Puigdemont ha publicat a Instagram
Captura de la foto que Puigdemont ha publicat a Instagram

Puigdemont publica una foto a tocar del Parlament a 24 hores del ple d'investidura

El diputat de JxCat i candidat a la presidència de la Generalitat alimenta la incògnita sobre si encara és a Brussel·les amb les imatges penjades a Instagram

RedaccióActualitzat

A poques hores del ple d'investidura convocat per aquest dimarts a la tarda, és una incògnita saber del cert si Carles Puigdemont és encara a Brussel·les.

El candidat a president de la Generalitat no apareix en públic des d'aquest diumenge i, a Instagram, ha alimentat la incertesa sobre la seva situació publicant una imatge del passeig de Picasso, a tocar del Parlament, acompanyada de la frase: "A 24h de la#InvestiduraKRLS ✒ Pel país. Per les llibertats. Per les nostres institucions. Per la democràcia. Per la dignitat. Pel futur. Per tu."

 

 

Puigdemont ja va publicar diumenge una foto de Girona a la mateixa xarxa social, amb el text "No hi ha obscuritat que pugui engolir tanta esperança. Tenim la llibertat davant nostre: guanyem-la. #RepúblicaCatalana"

 

 

Aquest dilluns s'han tornat a veure controls policials en poblacions com Les, a la Vall d'Aran. En aquest punt, la Policia Nacional ha parat els cotxes que venien de França, els ha demanat la documentació i ha escorcollat maleters davant la possibilitat que Puigdemont intentés tornar per aquesta via a Catalunya.

També es manté la vigilància a la Jonquera. Segons la policia espanyola, són controls aleatoris que formen part de l'operatiu contra la delinqüència itinerant, que s'han intensificat per la jornada d'aquest dimarts.

Un altre càrrec electe que ha fet bullir l'olla és Ferran Civit, diputat d'Esquerra i company de Meritxell Serret. Civit ha fet un seguit de tuits amb fotos d'un viatge en cotxe des de Bèlgica a Catalunya parlant d'operació retorn, desitjant que no els interceptin i dient que porten "el paquet" dins del cotxe.

L'última vegada que Puigdemont va aparèixer en públic a Bèlgica va ser diumenge al matí en un acte de l'NVA, el partit independentista flamenc, al poble de Lennik, a Flandes.

Curiosament, aquest dimarts a les 8 del vespre, Puigdemont està anunciat en un altre acte de l'NVA a Lovaina. L'han convidat a participar en un acte en favor del candidat d'aquesta formació a l'alcaldia d'aquesta ciutat belga. Els organitzadors havien afirmat que la presència de Puigdemont estava confirmada però aquest mateix dilluns han matisat que no tenen garanties que hi arribi "a temps". I han afegit que, en aquest cas, el substituirà Toni Comín.

 

 

Tot i que no hagi fet cap aparició pública, Puigdemont sí que ha fet moviments de cara a la investidura. Ha enviat una carta al president del Parlament per demanar-li empara i que es respectin els seus drets i els de la cambra. Puigdemont invoca l'article 4 del reglament del Parlament, que com a diputat li garanteix el dret d'assistir als debats i les votacions del ple, i el 57 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que li atorga immunitat "si no és el cas de delicte flagrant".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraViral
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut