Miquel Roca.
Miquel Roca.
Barcelona

Pujol i Roca destaquen la "valentia" del que va ser el líder de la Transició

L'expresident Jordi Pujol ha dit que "malgrat que va cometre alguns errors, el país li ha d'estar agraït" i ha revelat que a ell no el va sorprendre tant com a altres el nomenament de Suárez com a president del govern, malgrat que tenia enemics interns i també detractors en alguns poders econòmics d'Espanya.

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha afirmat que Adolfo Suárez era "humanament atractiu; no només era simpàtic i amable, sinó que tenia valors humans importants" i va tenir actituds "valentes, generoses i atrevides". Ha estat poc després de saber-se que el que va ser el primer president espanyol de la democràcia havia mort als 81 anys.

Pujol ha comparegut davant els mitjans per valorar la figura de Suárez i ha admès que "malgrat que va ser un home molt baquetejat, jo sempre vaig fer-ne una valoració positiva". L'expresident català també ha dit que "malgrat que va cometre alguns errors, el país li ha d'estar agraït" i ha revelat que a ell no el va sorprendre tant com a altres el nomenament de Suárez com a president del govern, malgrat que tenia enemics interns i també detractors en alguns poders econòmics d'Espanya.

Roca qualifica Suárez de "líder indiscutible" de la Transició

Per la seva banda, Miquel Roca, un dels pares de la Constitució, ha considerat que el president Adolfo Suárez, mort aquest diumenge als 81 anys, va ser el "líder indiscutible" del procés de transició de la dictadura a la democràcia.

L'advocat i també exlíder de CiU al Congrés ha expressat el seu dolor, i el respecte i afecte que sentia per Adolfo Suárez.

Roca i Junyent ha manifestat que ara mateix li pesa més la faceta personal que la de polític, però ha emfatitzat que va ser una "figura molt important de la història més recent d'Espanya".

Ha recordat que la Transició va tenir molts protagonistes, però que a Suárez li va correspondre liderar i que ho va fer "amb coratge i valentia" i en un moment en què no era fàcil. Així, ha recordat la difícil conjuntura econòmica i social del moment i com Suárez va saber prestar el suport necessari al rei i va garantir el camí que havia emprès el monarca cap a la democràcia, que va portar els espanyols a un període d'estabilitat.

Anar al contingut