Moscou

Putin afirma que Rússia cooperarà amb Trump en la lluita contra el terrorisme

Durant el discurs anual sobre l'estat de la nació, el president rus també ha dit que reconeix que són els problemes interns els que han generat la crisi econòmica al seu país, i no pas les sancions internacionals

RedaccióActualitzat

El president rus, Vladímir Putin, s'ha mostrat disposat a cooperar en la lluita contra el terrorisme amb el nou govern dels Estats Units encapçalat per Donald Trump. Ho ha anunciat aquest matí durant el discurs anual sobre l'estat de la nació davant les dues cambres del Parlament:

"Confiem a unir forces amb els Estats Units en la lluita contra una amenaça real i no inventada: el terrorisme internacional"

Putin ha assegurat que el Kremlin no està interessat en "antagonismes", "ni busca enemics", i vol normalitzar les relacions amb Washington "en un pla d'igualtat". I ha afegit:

"Tenim una responsabilitat comuna a l'hora de garantir la seguretat i l'estabilitat internacional, i enfortir el règim de no proliferació [d'armes nuclears] (...) La cooperació entre Rússia i els Estats Units en la solució de problemes globals i regionals respon als interessos de tot el món"

En aquest sentit, el mandatari rus ha subratllat que "aquesta funció la compleixen també els nostres soldats a Síria", unes paraules que han estat correspostes amb aplaudiments. I Putin ha recordat:

"Qualsevol intent de trencar la paritat estratègica és extremadament perillosa i pot conduir a una catàstrofe global. No podem oblidar això ni un segon"

Un advertiment que el president rus ha fet el mateix dia que el seu ministre d'Exteriors, Sergei Lavrov, ha anunciat que Rússia continuarà les seves operacions militars a Alep, fent costat a les forces del règim d'Al Assad.

Durant el discurs de l'estat de la nació, Vladimir Putin, ha reconegut que les dificultats econòmiques que travessa el seu país es deuen a problemes interns i no a les sancions occidentals. Putin ha esmentat, entre aquests problemes interns, el dèficit en recursos d'inversió, en tecnologies modernes, en professionals, un clima de negocis deficient i l'escàs desenvolupament de la competència. Al mateix temps, però, ha remarcat que Rússia, tot i les sancions i la situació adversa als mercats, ha garantit la seva estabilitat macroeconòmica i ha preservat les reserves financeres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut