Putin anuncia que no hi haurà nous atacs massius a Ucraïna "de moment"

El president rus ha qualificat de desagradable la guerra, però no se'n penedeix
Actualitzat
TEMA:
Rússia

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha mostrat una cara més moderada en el que respecta a la guerra d'Ucraïna.

El màxim dirigent rus ha assegurat que no té planejats "de moment" nous atacs massius a Ucraïna.

"No ens proposem la tasca de destruir Ucraïna. No, és clar que no"

A més, també ha definit com a "desagradable" la guerra entre Rússia i Ucraïna, tot i que no es penedeix d'haver-la iniciat ja fa vuit mesos. 

Aquestes declaracions, fetes durant la Conferència d'Interacció i Mesures de Confiança a Àsia celebrada al Kazakhstan, arriben després dels atacs aeris més importants des de l'inici del conflicte.

Aquest dilluns, Rússia va bombardejar simultàniament diverses ciutats i ha causat dotze morts i seixanta-quatre ferits, a més de la destrucció d'infraestructures elèctriques i tèrmiques. 

Segons Reuters, Lawrence Freedman, professor emèrit d'estudis bèl·lics al King's College a Londres, ha exposat que el subministrament de míssils de l'exèrcit rus pot estar disminuint.

"Rússia no té els míssils per dur a terme atacs d'aquest tipus sovint, ja que s'està quedant sense existències"

La mobilització acabarà d'aquí a dues setmanes

D'altra banda, Vladímir Putin també ha anunciat que la mobilització parcial de reservistes acabarà en "les dues pròximes setmanes". L'acció, a finals de setembre, ha sigut molt criticada dins de Rússia i ha tingut una resposta amb protestes i centenars de detinguts a trenta-quatre ciutats del país

Tot i això, Putin ha defensat que l'arribada dels reservistes al front d'Ucraïna "ha estat vital" per mantenir les línies de defensa de l'exèrcit rus.

ARXIVAT A:
Rússia Ucraïna Kazakhstan
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut