Moscou

Putin, investit president de Rússia per 6 anys

Vladímir Putin ha tornat a la presidència de Rússia, després d'ocupar la posició de primer ministre durant 4 anys. S'ha repetit, doncs, la imatge de fa just 8 anys: la de Putin entrant en una de les luxoses sales del Kremlin per jurar el càrrec davant el cap de l'Església ortodoxa.

RedaccióActualitzat
En una solemne cerimònia al Gran Palau del Kremlin, Vladímir Putin ha assegurat: "Entenc tot el pes del càrrec. El sentit de tota la meva vida i el meu deure està al servei de la pàtria, al nostre poble, el suport del qual m'ha inspirat i ajudat en la presa de les decisions més difícils i complexes". El nou mandatari ha destacat que, després dels 12 anys en què ha estat president i primer ministre rus, "el país disposa de tot per tirar endavant: un Estat efectiu i en desenvolupament, una base social i econòmica sòlida i una societat civil activa i responsable".

El nou president ha assumit el càrrec amb un mandat de 6 anys. Putin enceta així el seu tercer mandat presidencial, no consecutius, perquè la Constitució només li permet encadenar dos mandats. Putin va guanyar-se el càrrec en unes eleccions presidencials en què observadors internacionals van detectar múltiples irregularitats.

Putin a Medvédev: "Al davant, té reptes difícils i de molta responsabilitat"

El càrrec de primer ministre que ha deixat Putin l'ocuparà el fins ara president, Dmitri Medvédev. Precisament, a Medvédev li ha agraït "el desenvolupament estable del país". A més, sobre la presidència del seu delfí, ha destacat: "Ha donat un impuls afegit de modernització en tots els aspectes de la nostra vida". Ara bé, afegeix que "al davant té reptes difícils i de molta responsabilitat", pels quals "li desitjo molts èxits".

Mentrestant, es manté el silenci al voltant de la detenció aquest diumenge de 450 opositors que precisament protestaven contra la investidura de Putin.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut