Imatge d'arxiu de La Manada

Quatre membres de La Manada, a judici per un abús sexual previ al dels Sanfermines

Va ser el maig del 2016 a les festes de Pozoblanco, a Córdoba
Redacció Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

El jutjat d'instrucció número 1 de Pozoblanco, a la província de Còrdova, ha posat en marxa el processament de 4 dels 5 membres de La Manada per presumptes abusos sexuals a una noia de 21 anys el maig del 2016.

En aquest cas, la jutge processa José Àngel Prenda, Antonio Guerrero, Alfonso Cabezuelo i Jesús Escudero per abús sexual a la noia que estava en un estat de profunda inconsciència, a l'interior d'un cotxe.

Aquest jutjat ja va prohibir el juny a aquests quatre investigats que s'acostessin a menys de 500 metres de la noia, i també que intentessin posar-se en contacte amb ella. Aquest cas va sortir arran d'un vídeo trobat en un dels cotxes dels condemnats durant la instrucció de la causa a Pamplona.

Notícia relacionada: Membres de La Manada, escridassats i vetats en una piscina de Sevilla

En la interlocutòria de processament, s'acorda iniciar tots els tràmits per si "els fets imputats" als investigats poguessin ser constitutius de delictes d'abusos sexuals i contra la intimitat.

Aquest últim se'ls imputa perquè van gravar els fets i van compartir les imatges per WhatsApp, referint-se a ella com "la bella dorment".

Només a un d'ells li imputa un delicte de maltractament per haver pegat a la jove, que després de recuperar la consciència s'hauria negat a fer-li una fel·lació.

A les festes de Torrecampo

Els abusos els haurien comès a les festes del poble de Torrecampo, de la mateixa província, pocs mesos abans del cas de Pamplona, durant els Sanfermines, pels quals van ser condemnats per abusos sexuals.

Malgrat la condemna, els cinc integrants condemnats de La Manada –només un dels quals no està investigat a Còrdova–, l'Audiència de Navarra els va deixar en llibertat, en una decisió que va provocar una enorme alarma social a Espanya.

Notícia relacionada: El jove de La Manada detingut per intent de robatori té antecedents per conduir begut

ARXIVAT A:
La Manada Agressió sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut